Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eltemették a tatai motoros rendőrt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Díszsortűzzel búcsúztatták pénteken a baji temetőben Telegdi Zsolt főtörzsőrmestert, aki augusztus 16-án az M1-es autópályán szolgálati feladat teljesítése közben a kitörő felhőszakadásban motorjával megcsúszott és életét vesztette.

"Példáján okuljunk, az életnél semmi nem lehet fontosabb" - mondta búcsúztatójában Gorgosilits Fábián, Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya, aki hozzátette, a rendőr sokszor gyorsan dönt, de ebben az esetben nem biztos, hogy a meghozott döntés volt a legjobb.

A főtörzsőrmester búcsúztatásán részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára, Hatala József vezérőrnagy, az ORFK vezetője és Papp Károly dandártábornok, az ORFK rendészeti főigazgatója.

A temetésre az ország minden részéből érkeztek motoros rendőrök és más kollégák, valamint motoros társak és ismerősök.

Amint arról az MTI korábban beszámolt, a járőr korábban írásban jelezte, hogy a gépjárműve nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak. A baleset napján a főtörzsőrmestert rádión Budapestre küldték, majd amikor ismételten közölte, hogy a motoron a gumik kopottak, elöljárója Tatabányára rendelte, s közben érte a halálos baleset.

Az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el az ügyben, mely kitér a parancsnoki felelősség megállapítására - közölte az ORFK.

A gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét. Több járművet nem vizsgáltak meg, ezek között volt az a motor is, amelyen Telegdi Zsolt életét vesztette.