Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pánik a facebookos halállisták miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Terjed a pánik a kolumbiai Puerto Asisban a Facebook közösségi portálon köröztetett halállisták miatt: a hatóságok megindították a nyomozást, hogy kiderítsék, ki áll az ügy mögött - közölte a rendőrség helyi idő szerint kedden.

Augusztus 15-én motorozás közben agyonlőttek két helyi fiatalt, a 16 éves Diego Ferney Jaramillót és a 17 éves Eibart Alejandro Ruiz Munozt. A gyilkosságok után két nappal megjelent egy az áldozatok nevét is feltüntető halállista a Facebookon, amely három napot adott a megnevezett 69 fiatalnak, hogy elhagyja a várost, ha kedves az élete.

Ezt követően két másik lista is felbukkant, köztük egy, amelyen 31 nő neve szerepelt. A gyilkosságok pedig folytatódnak: augusztus 20-án megölték a 19 éves Norbey Alexander Vargast, társát, a támadók nyomába eredő 16 éves Juan Pablo Zambrano Anaconát pedig megsebesítették. Vargas neve is szerepelt az eredeti, 69 fős halállistán. A megnevezettek többsége 18 év alatti fiatal.

A szülők és a tinik rettegnek, a listán szereplők közül többen el is hagyták Puerto Asist. A rendőrök először otromba tréfának, játéknak tartották a közösségi portálon közzétett felsorolást, amelynek ügyében végül nyomozást indítottak. Egyelőre nem tudni, ki állhat a dolog mögött, de az Ecuadorral határos, félreeső városban a marxista FARC gerillái és a Los Rojos (A vörösek) nevű bűnbanda is aktív.