Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ekkora fizetésemeléssel lennének elégedettek a pedagógusok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a tanárok fizetésének jelentős emelése elengedhetetlen. Egy pedagógus átlagosan bruttó 180 ezer forintot keres. Legkorábban jövő szeptembertől lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére - közölte Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Hírlappal. Korábban Hoffmann Rózsa államtitkár első körben gesztusértékű, majd látványosabb bérnövekedésről beszélt.

Legalább 25 százalékos általános béremelésre és szintén 25 százalékos minőségi kereset-kiegészítésre lenne szükség a pedagógusok számára ebben a ciklusban - mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Kerpen Gábor kifejtette, hogy egy pedagógus kezdő fizetése nem éri el a bruttó 130 ezer forintot, ami megalázóan alacsony. Az átlagos fizetés bruttó 180 ezer forint körül van.

A szervezet elnöke bízik benne, hogy a gesztusértékű fizetésemelést minél hamarabb végrehajtja a kormány, és a ciklus folyamán egy jelentős mértékű béremelést is kapnak a tanárok.

Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy legkorábban jövő szeptembertől lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére. Korábban Hoffmann Rózsa államtitkár első körben gesztusértékű, majd látványosabb béremelésről beszélt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt