eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Túl okosak az okostelefonok? - lapszemle

Gyorsan növekszik a mobilpiacon a miniszámítógépként is használható okostelefonok száma - írja a Népszabadság. Arányuk jelenleg tíz százalékos, de a folyamatos árcsökkenés miatt az év végén már minden harmadik eladott készülék ebből a kategóriából kerül ki.

A mobilszolgáltatók a karácsonyi szezonban harmincezer forintnál is olcsóbb készülékeket kínálnak majd. A cél: mielőbb utolérni a nyugaton megszokott húszszázalékos részarányt. Az okostelefonok sokak szerint már túl okosak is, a BlackBerry készülékek például a gyártó saját szerverén keresztül bonyolítják le egymás közti üzenetváltásukat. Az üzeneteket állítólag a titkosszolgálatok sem tudják megfejteni, emiatt Szaúd-Arábiában terroristaveszélyre hivatkozva be is akarták tiltani e készülékek használatát.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy Demszky Gábor, Budapest távozó, volt SZDSZ-es vezetője szerint Tarlós Istvánnak van a legnagyobb esélye arra, hogy októbertől főpolgármester legyen. A politikus erről az ATV péntek reggeli műsorában beszélt, ahol - éles fordulattal - most alkalmasnak nevezte utódját, ám annak ellenére, hogy a fővárosban a legtöbb beruházás botrányba fulladt, attól tart, hogy leáll a város fejlesztése. Demszky Gábor arról is beszélt, hogy ősztől könyvet írna az elmúlt húsz évről, de még csak meg sem említette azt a vizsgálóbizottsági jelentést, amely szerint vezetése idején legalább 60 milliárd forintnyi kárt okozhattak a nagyberuházásoknál. Az MSZP és az SZDSZ a minap leszavazta a szakértők által is alátámasztott tényeket, vagyis azt, hogy az előkészítetlenség, a szervezetlenség, a felelőtlenség, az ellenőrizetlenség, a felelőtlenség és politikai ráhatások vezettek ide. Tarlós István akkor azt mondta: a fejlesztések jövőbeni sorsa kizárólag attól függ, hogy a jelenlegi főpolgármester milyen állapotban adja át a fővárost.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×