eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Surján László: Az egység nem egyformaságot jelent

Az egység nem egyformaság, hanem közös cél - mondta Surján László európai parlamenti képviselő pénteken Veszprémben, a Szent István és Boldog Gizella szobránál, a várban rendezett ünnepségen.

Szent István idejében ez a közös cél a nagyobb nyugat-európai egységbe való betagozódást, ott a saját helyünk és arculatunk megtalálását, s természetesen önállóságunk megtartását jelentette - hangsúlyozta a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a mintegy 250-300 jelenlévő ünneplő előtt.

Surján László szerint az egység nem egyformaságot jelent, hanem az a "vegyes erdők változatossága, ahol a lombok, a lombhullatók és az örökzöldek együttese csodálatos harmóniát alkot". Mint mondta: "el kell viselni egymást, el kell viselni az egyik ilyen, a másik olyan voltát, sőt képesnek kell lenni arra is, hogy tanuljunk egymástól, tanuljunk akár az idegenektől is".

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×