eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Meglepetések helyett: elmondjuk, amit tudnia kell az ünnepi lezárásokról

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt lezárásokra, forgalomkorlátozásra és megállási tilalomra kell számítani a fővárosban. A tűzijáték miatt lezárják a gyalogosok és kerékpárosok elől a Margit hidat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, valamint a rakpartokat is.

Az augusztus 20-i állami ünnepségek és rendezvények miatt forgalomkorlátozást vezet be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több területén.

Tilos lesz megállni augusztus 19-én 8 órától 21-én 8 óráig a Lánchíd környékén, a Bem rakparton és a közeli utcákban, a Batthyány tér és a Döbrentei tér környékén, a Váralja utcában, a Lovas úton, a Kapisztrán téren, a Bajcsy-Zsilinszky út belvárosi oldalán az Andrássy út és az Arany János utca között. Szintén nem szabad megállni a Budai alsó rakparton az Üstökös utcától délre és a Pesti alsó rakparton az Erzsébet híd és a Közraktár utca, valamint a Dráva utca és a Garibaldi utca között. Délután 4 órától tilos lesz megállni a Szabad sajtó úton, a Március 15. téren és környékén, a Széchenyi rakparton, a Kossuth Lajos téren, a MEH és az MTA parkoljáóban, a Balassi Bálint utcában, az Alkotmány utcában a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Vajkay utcában, a Vértanúk terén, a Szalay utcában, az Akadámia utcában és az Olimpiai park parkolójában a táblákkal jelölt helyeken.

Szakaszosan és időszakosan lezárják augusztus 20-án délután fél 4-től 5 óráig a Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Zrínyi utca - Szent István tér útvonalat.

A közúti forgalmat elterelik augusztus 20-án délután 5 órától este 11-ig a Budaörsi út - Villányi út kereszteződésénél, a Budaörsi út - Alkotás utca - Hegyalja út csomóponton, a Móricz Zsigmond körtéren, a Hegyalja út - Mészáros utca kereszteződésében, a Kálvin téren, a Rákóczi út - Múzeum körút - Károly körút kereszteződésében, a Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út kereszteződésében és a Nyugati téren.

Tilos lesz megállni a Szent István-bazilika környékén augusztus 20-án 8 órától éjfélig a Nádor utca mindkét oldalán a József Attila utca és az Arany János utca között, a Hercegprímás utca mindkét oldalán az Arany János utca és a József Attila utca között, a Szent István téren, a Bazilika mindkét oldali parkolójában, a Sas utca mindkét oldalán az Arany János utca és a József Attila utca között, az Október 6. utca mindkét oldalán az Zrínyi utca és a József Attila utca között. Nem lehet megállni pénteken délután 2 órától éjfélig a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán a Nagysándor József utca és a Szent István Bazilika között.

A Szentjobb-körmenet miatt lezárják augusztus 20-án 17 óra 30 perctől 20 óráig a Szent István tér - Sas utca (Október 6. utca) - József Attila utca - Nádor utca (Zrínyi utca) - Arany János utca - Hercegprímás utca - Szent István tér útvonalat.
Augusztus 19-én és 20-án reggel 6-tól délután 1-g lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt, az Állatkerti körútat az Állatkerti út és a Hősök tere között, valamint az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Dvorák sétány között. (Tisztavatási Ünnepség és főpróba miatt). Korlátozásokra kell még számítani 20-án 7-13 óra között a Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, az Andrássy úton a Hősök tere és a Bajza utca között. Az érintett BKV járatok ekkor módosított útvonalon közlekednek.

A Mesterségek Ünnepe zavartalan lebonyolítása miatt tilos lesz megállni augusztus 24-én éjfélig az I. kerületben a Szent György utca mindkét oldalán az utca teljes hosszában, a Dísz téren a Színház utca és a Szent György utca közötti területen, a Palota úton az OSZK lift előtt 30 méter hosszon. Lezárják a Clark Ádám teret a Sikló előtti területen és a Sikló utcét.

A"Rakparty" elnevezésű rendezvény zavartalan lebonyolítása miatt tilos lesz megállni augusztus 19-én 6 órától augusztus 23-án fél 5-ig a Pesti alsó rakparton, a Lánchíd és az Erzsébet híd között. Lezárják a Pesti alsó rakpartot, a Garibaldi utcát és Havas utcát.

További részleteket a rendőrség honlapján olvashat a lezárásokról.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×