eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kövér László: az újrakezdés korát éljük

A nemzet akaratából választott képviselők feladata az, hogy újra otthonná tegyék az országot Magyarország minden polgára számára - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke egy Szent István-napi ünnepségen csütörtökön Nyíregyházán.

"A magyarság önmagában sem nem végzet, sem nem dicsőség, hanem feladat: minél nagyobb, nehezebb feladat, annál drágább, annál gazdagabb ajándék" - idézte Ravasz László református püspök szavait a házelnök a Tégy a Jövőért Egyesület által szervezett ünnepségen a Nyíregyházi Főiskolán. Kövér László szerint ma az ország ezer esztendőt igyekszik átfogni tekintetével, vagyis negyven nemzedék otthont építő munkáját, harcát a megmaradásért.

A kiindulóponton ott áll Szent István király: ha megpróbálunk áthatolni a történelmi távlaton, egy küzdelmesen eltöltött életet látunk magunk előtt - fogalmazott a rendezvényen az Országgyűlés elnöke. A fideszes politikus méltatta az államalapító tetteit; nézete szerint hihetetlenül nehéz feladat jutott osztályrészéül, így lett az élete az egyik legdrágább ajándék. A mű, melyet létrehozott és Magyarországnak hívnak, ezer esztendeje áll: elég erős volt ahhoz, hogy megteremtse a jog és törvény rendjét, s hogy megvédje a polgárokat a külső és belső ellenségtől - mondta.

Kövér László az ünnepségen arról is beszélt, hogy most ezen a nemzedéken van a sor, hogy a történelem lapjait teleírja. A házelnök feladatként jelölte meg az elődöktől megörökölt értékek megőrizését, s azt, hogy ehhez előbb tegyék hozzá a saját részüket, majd mindezt adják tovább az utódoknak. Mint mondta, "ismét az újrakezdés korát éljük"; mert nézete szerint az elmúlt nyolc esztendő a magyar államot "a tetszhalálhoz közeli" állapotba juttatta, mivel semmi sem működött úgy, ahogyan kellett volna. Kifejtette: az állam vezetői a szabadságra hivatkozva igyekeztek igazolni a törvénytelenség uralmát Magyarországon, s igyekeztek az erősek érdekeit leverni a gyengéken, és mindenkin, aki értéket teremtett.

Ez ellen a hatalom ellen példátlan nemzeti összefogás bontakozott ki - emlékeztetett a házelnök, hozzátéve, hogy az új Országgyűlés felhatalmazást kapott arra, hogy mindent újrakezdjen, azaz visszatérjen arra ezeréves útra, amelyen "a nemzet és a magyar ember érdeke" az első. "A nemzet akaratából választott képviselők feladata, hogy újra otthonná tegyék ezt az országot Magyarország minden polgára számára" - szögezte le Kövér László.

Mint hozzátette, eljött az idő, hogy magyarok ismét megtalálják az egymáshoz vezető utakat, s úgy rendezzék be az országot, hogy "mindannyian a boldogulás útjait járhassuk a családok, a közösség és a nemzet javára".

Az ünnepségen Kovács Ferencnek, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjének, a párt nyíregyházi polgármesterjelöltjének emlékező szavai után a történelmi egyházak képviselői szentelték és áldották meg az új kenyeret, majd az Országgyűlés elnöke és a szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat Szent István szobránál.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×