eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

Folyamatosan költ a kormány az árvíz utáni helyreállításra

Eddig több mint 36 milliárd forintot költött az árvíz utáni helyreállításra a kormány. A kár meghaladja a 200 milliárd forintot - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

 A tájékoztatás szerint a májusi és júniusi árvíz és belvíz miatt összesen 349 lakóház semmisült meg vagy vált lakhatatlanná, ebből 317 Észak-Magyarországon, a legtöbb - 201 épület - Felsőzsolcán. A kabinet 4 milliárd forintot biztosít az önkormányzatok árvízi költségeit fedező vis maior keretre, az állami szervezeteknek pedig 14 milliárd forintot juttatott a védekezésre.

A közintézmények helyreállítására 5 milliárd forintot különítettek el, az uniós források felgyorsításával pedig 10 milliárd forintot csoportosítottak át. A megsemmisült lakóházak pótlására vagy új lakóház vásárlására 3 milliárd 170 millió forint támogatást biztosítottak.

Õszre elkészül a megrongálódott közlekedési infrastruktúra helyreállításának ütemterve, a helyreállítás teljes költsége meghaladja a 30 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×