eur:
394.45
usd:
369.62
bux:
65196.65
2024. április 19. péntek Emma

Az elhárításnak dolgozott a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja? - lapszemle

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, a fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban olvasható, hogy a megkérdezetteknek csupán a harmada büntetné a hamis termékek vásárlóit. Válogatás a reggeli lapok érdekesebb cikkeiből.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az őszödi beszéd utáni, fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja. A Katonai Biztonsági Hivatal jelenleg azt vizsgálja, milyen szankciói lehetnek, hogy Cs. István leleplezte tartótisztjét a bűntársai előtt - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság arról ír, hogy a 2008-ban, a Gyurcsány-kormány által a feketegazdaság, azon belül is a hamis termékek forgalmazásának visszaszorítására felállított Hamisítás Elleni Nemzeti Testület legújabb felmérése szerint csökkent a hamis termékek iránti kereslet Magyarországon. A többség szerint a termékhamisítás bűncselekmény, de csupán a megkérdezettek harmada büntetné a hamis termékek vásárlóit is.

Az Index szerint a Jobbik nagykőrösi elnöke és az SZDSZ helyi vezetője is arra kéri támogatóit, a polgármester-választáson szavazzanak Ványi Ambrusra. A nagykőrösi ügyvéd civil szervezetek támogatásával nevezett be a választásra, amelyen az egykori kisgazdával, a Fidesz 2002 óta regnáló polgármesterével, Czira Szabolccsal kell majd megmérkőznie. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor szerint azonban nem támogatnak olyan független polgármester-jelöltet Nagykőrösön, akit a helyi MSZP és SZDSZ is segít.

A Világgazdaság úgy értesült Gerendai Károlytól, a Sziget Kft. ügyvezetőjétől, hogy a cég a horvát tengerparton is rendezne egy fesztivált. Már helyszínt és partnereket is találtak. Az eseményt valószínűleg július utolsó heteiben tartanák meg, hogy ne ütközzön a hazai fesztiváljaikkal. Az idén először megrendezett, a vártnál jóval kevesebb nézőt vonzó pesti Stargarden jövője viszont bizonytalan, a cég vezetése megosztott a tekintetben, hogy 2011-ben érdemes-e megrendezni az eseményt.

Mosószert, fogkrémet, vécépapírt mindenki szokott vásárolni. És bár a legtöbben talán a havi nagy bevásárlás alkalmával, valamelyik hipermarketben szerzik be, ha menet közben elfogy, bizony muszáj betérni a legközelebb található boltba. Azonban ezekben az esetekben is érdemes lehet körülnézni, hiszen még egy kis bevásárláson is rengeteget spórolhatunk! - írja a penzcentrum.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×