eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György

Kósa Lajos: a kormány nem költ többet magára, mint elődje

Kósa Lajos szerint nem igaz, hogy a jelenlegi kormány többet költ magára, mint az előző.

A Fidesz alelnöke egy kérdésre válaszolva hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte: a három hónap alatt 120 milliárd forinttal kevesebbet költött a Fidesz-kormány, mint a szocialisták három hónap alatt.

A szocialisták bármikor ki tudnak választani egy olyan szegmenst, amiben bármit ki tudnak mutatni - közölte.

A statisztika azért volt már Lenin elvtárs szerint is az osztályharc eszköze, mert a statisztikát lehet erre használni - fogalmazott Kósa Lajos.

A Vasárnapi Hírek számításai szerint a jelenlegi kormány jóval többet költ magára, mint az előző. A lap úgy számol, hogy a Bajnai-kabinet a 87 állami vezetőnek havonta összesen 76 millió 122 ezer 800 forintot fizetett. Az Orbán-kormány - saját bevallása szerint - e célra havonta mindössze 45 millió 329 ezer 300 forintot költ, de e számításból természetesen kihagyták a közigazgatási és helyettes államtitkárokat, akik, úgymond, nem tartoznak a politikai szférába. Az ő fizetésükkel ez az összeg 101 millió 172 ezer 500 forint havonta, tehát a 116 tagú apparátus 25 millió forinttal "drágább" a Bajnai-kabinetnél.

Az MSZP hétfőn kiadott egy közleményt, amelyben többek között azt írja: úgy tűnik, az "urambátyám" típusú feladatkiosztás után az államigazgatásban tovább folytatja a mutyizást a Fidesz; az Orbán-kormány tavasszal még az olcsó állam ígéretével ámította a magyar választókat, bő két hónappal a beiktatása után azonban kiderült: hatékonyabbá nem, költséghatékonyabbá pedig végképp nem tette a közigazgatást.

A Bajnai-kormány idején csökkentett fizetést vettek fel az állami vezetők, Orbán Viktor "fékezett habzású" rendszerében azonban már ma is "havi huszonötmillió közforinttal többet költünk" a miniszterek és államtitkárok javadalmazására - vélik a szocialisták.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: külön mókás, hogy a szocialisták beszélnek urambátyám világról, azok után, hogy az elmúlt időszakban minden héten letartóztattak egy szocialista politikust a legváltozatosabb bűncselekményekkel kapcsolatban, ami általában éppen az urambátyám világról szólt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×