Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatvanöt hektáros szabadidőközpont fejlesztésére ír ki pályázatot Bábolna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bábolna önkormányzata augusztus 31-i beadási határidővel pályázatot ír ki egy 65 hektáros terület fejlesztésére szabadidőközpont céljára és a Bábolna Gyógyfürdő tulajdonára - erről hat igennel és öt tartózkodással fogadtak el határozatot a város képviselői hétfő esti ülésükön.

A terület fejlesztési céljai között nem szerepel kaszinóberuházás, konkrétan kaszinó létesítésére vonatkozó megkeresést nem kaptak, annak ellenére, hogy a városnak van koncessziós engedélye ilyen létesítmény letelepítésére - mondta el az MTI-nek a város szocialista polgármestere.

Horváth Klára hozzátette, az adásvételtől több százmillió forintos bevételt és több száz új munkahelyet remélnek. A város vezetője az ülésen felolvasta a Fidesz helyi elnökének és polgármesterjelöltjének nyílt levelét, amelyben arra kérték az önkormányzatot, hogy a közelgő választásokra való tekintettel ne döntsön az ügyben.

A polgármester elmondta: a pályázati kiírásban figyelembe veszik a Fidesz felvetéseit a terület fejlesztési céljáról és arról, hogy az önkormányzat tulajdonrészt szerezhessen az új létesítményben, hogy betekintése legyen a hasznosításba.

Horváth Klára tájékoztatása szerint az önkormányzat a pályázatot a beadástól számított tíz napon belül elbírálja. A szerződéskötéskor a vételár felét be kell fizetni az önkormányzatnak, és a teljes vételárról fedezeti igazolást kell bemutatni.

A beruházást 2012. november 30-ig kell befejezni, a szerződéstől való elállás vagy a beruházás meghiúsulása esetén a vételár 30 százaléka az önkormányzatnál marad. A képviselő-testület 11 igen szavazattal hozzájárult, hogy egy budapesti cég közvetítői díjat kaphasson, ha a pályázatra eredményes jelentkezőt talál.

Poprády Géza, a Fidesz bábolnai elnöke az MTI-nek elmondta, az ügylet legfőbb veszélyét abban látja, hogy az önkormányzat az utolsó, tulajdonában lévő ingatlanokat értékesíti, és nem marad lehetősége településfejlesztésre.