eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

Hatvanöt hektáros szabadidőközpont fejlesztésére ír ki pályázatot Bábolna

Bábolna önkormányzata augusztus 31-i beadási határidővel pályázatot ír ki egy 65 hektáros terület fejlesztésére szabadidőközpont céljára és a Bábolna Gyógyfürdő tulajdonára - erről hat igennel és öt tartózkodással fogadtak el határozatot a város képviselői hétfő esti ülésükön.

A terület fejlesztési céljai között nem szerepel kaszinóberuházás, konkrétan kaszinó létesítésére vonatkozó megkeresést nem kaptak, annak ellenére, hogy a városnak van koncessziós engedélye ilyen létesítmény letelepítésére - mondta el az MTI-nek a város szocialista polgármestere.

Horváth Klára hozzátette, az adásvételtől több százmillió forintos bevételt és több száz új munkahelyet remélnek. A város vezetője az ülésen felolvasta a Fidesz helyi elnökének és polgármesterjelöltjének nyílt levelét, amelyben arra kérték az önkormányzatot, hogy a közelgő választásokra való tekintettel ne döntsön az ügyben.

A polgármester elmondta: a pályázati kiírásban figyelembe veszik a Fidesz felvetéseit a terület fejlesztési céljáról és arról, hogy az önkormányzat tulajdonrészt szerezhessen az új létesítményben, hogy betekintése legyen a hasznosításba.

Horváth Klára tájékoztatása szerint az önkormányzat a pályázatot a beadástól számított tíz napon belül elbírálja. A szerződéskötéskor a vételár felét be kell fizetni az önkormányzatnak, és a teljes vételárról fedezeti igazolást kell bemutatni.

A beruházást 2012. november 30-ig kell befejezni, a szerződéstől való elállás vagy a beruházás meghiúsulása esetén a vételár 30 százaléka az önkormányzatnál marad. A képviselő-testület 11 igen szavazattal hozzájárult, hogy egy budapesti cég közvetítői díjat kaphasson, ha a pályázatra eredményes jelentkezőt talál.

Poprády Géza, a Fidesz bábolnai elnöke az MTI-nek elmondta, az ügylet legfőbb veszélyét abban látja, hogy az önkormányzat az utolsó, tulajdonában lévő ingatlanokat értékesíti, és nem marad lehetősége településfejlesztésre.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×