Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Utazhatnak-e büdös emberek a BKV-n?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mosdatlanul vagy ing nélkül ezentúl tilos lesz villamosra vagy buszra szállni a kelet-horvátországi Eszéken. Budapesten, a BKV utazási feltételei szerint kizárható az utazásból az, akinek nagyon koszos a ruhája, vagy a viselkedése terhére van utastársainak. Sonkúthy Zsolt, a közlekedési társaság forgalmi üzemeltetési igazgatója szerint nehéz eldönteni, hogy az izzadságszag miatt leszállítható-e valaki. Ráadásul ezt a járművezetőnek kellene mérlegelnie.

Az utazási feltételekben szabályozza a BKV, hogy mely esetekben lehet kizárni az utast az utazásból. Ilyen az ittasság, ha szennyezett ruházat, amely a többi utas ruhájában is kárt okozhat, illetve a botrányos viselkedés - mondta az InfoRádiónak a BKV forgalmi üzemeltetési igazgatója arra reagálva, hogy Eszéken tilos mosdatlanul vagy ing nélkül buszra és villamosra szállni.

Sonkúthy Zsolt hozzátette: pontosan nem lehet részletezni, hogy mik azok a magatartási problémák, amelyek miatt le lehet valakit szállítani a közlekedési járműről. A vezető feladata, hogy betartassa az utazási feltétek szabályait, így neki kell felszólítani a renitens utast, hogy szálljon le.

Ha ez nem megy, akkor a sofőr a diszpécser szolgálattól is kérhet segítséget - mondta az igazgató, aki kiemelte: a rendszer nem működik tökéletesen, hiszen ha probléma van egy utassal, de nem akar leszállni, akkor meg kell állítani a járművet, a többi utas kárára.