eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hasít az interneten a Sziget fesztivál

Egy multinacionális cégével vetekszik a Sziget napi számítógépes és internetes adatforgalma - mondta az InfoRádiónak a rendszert kiépítő ACE Telecom ügyvezetője. Farmosi Attila hozzátette: a fesztiválon a jegyárusítást, a színpadok hangerőszabályzását, a kártyás fizetést és a látogatók internet-elérését is önálló számítógépes rendszerek biztosítják.

Önálló hálózata van a Szigeten a beléptető- és a hangerőszabályzó-rendszernek, valamint az internetszolgáltatásnak - mondta az InfoRádiónak az ezek kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős ACE Telecom ügyvezetője.

A fesztivál egyes napjain átlagosan folyamatosan 100 megabites adatforgalom bonyolódik, ami a beléptetési időszakban, valamint - a hangerőszabályzás miatt - a koncertek alatt megugrik. Ez nagyjából egy multicég napi forgalmának felel meg - tette hozzá Farmosi Attila.

A Sziget látogatóinak száz számítógép áll rendelkezésére, amelyeket egy alkalommal 20 percig használhatnak; ezek számára 100 megabites sávszélességet biztosítanak, míg 40 végponton DSL-típusú csatlakozást építettek ki.

A fesztiválozók vezeték nélküli internetes hálózatra is csatlakozhatnak, a Sziget ideje alatt összesen 60-szor, egyszerre 15 percig. Aki túllépi a keretet, feltöltőkártyát vásárolva töltheti fel az egyenlegét - magyarázta Farmosi Attila.

A rendszert úgy tervezték, hogy általános terhelési viszonyok között nem lehetnek sávszélességi problémák. A Szigeten redundáns optikai betáplálás működik - egy szál szakadása tehát nem okoz összeomlást -, emellett pedig emellett digitális mikrohullámú betáplálást is alkalmaznak - fűzte hozzá Farmosi Attila.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×