eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Mit találtak a Parlament alagsorában lelt lemezeken? - lapszemle

Õsszel újabb módosítások várhatóak a gyes szabályaiban. Mit találtak a Parlament alagsorában lelt lemezeken? Állami vagyont is lefoglalhatnak a Herzog-per nyomán

A Népszabadság úgy tudja, hogy miközben alig néhány hónapja léptek életbe a gyes megváltozott szabályai, ősszel újabb módosítások várhatóak. A Fidesz már korábban megígérte, hogy egyik első intézkedése lesz a gyes időtartamának visszaállítása három évre. Szakemberek szerint ez sem javít majd a demográfiai mutatókon.

A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc egykori fotósa, Déri Miklós a legnagyobb titokban meg akarta semmisíttetni azokat a képeket, amelyeket havi másfél-kétmillió forintnyi közpénzért rendelt meg tőle az MSZP vezette kormány. A fényképeket rejtő lemezeket a napokban találták meg a Parlament alagsorában. Akad olyan, amelyen Gyurcsány Ferenc a haját vágatja, de olyan is, amelyen egy ismeretlen személy horgászik.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy állami vagyont is lefoglalhatnak a Herzog-per nyomán. Hosszadalmas eljárásra lehet számítani, hiszen a releváns kérdésekre Magyarországon kell keresni a választ: itt voltak a festmények, amelyeket a második világháború idején a Herzog családtól elraboltak a nácik, majd a világháború után magyar múzeumokba kerültek, javarészt letétbe.

A Világgazdaság megtudta, hogy közép- és nagyvállalkozások komplex technológiafejlesztési projektjeihez biztosít uniós forrást az új kormány első, ma megjelenő gazdaságfejlesztési pályázata. Előirányzott kerete hatmilliárd, az elnyerhető összeg vállalatonként 150-400 millió forint, a támogatási intenzitás 30-40 százalékos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×