Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kovács Tamás Iván a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új helyettes államtitkára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Augusztustól Kovács Tamás Iván a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium uniós és nemzetközi ügyekért felelős új helyettes államtitkára. Kiemelt feladatai közé tartozik a partnerországokkal való kapcsolattartás.

 "Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök dr. Kovács Tamás Ivánt 2010. augusztus 1-i hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárává nevezte ki.

Szakterületének vezetőjeként Kovács Tamás Iván kiemelt feladatai közé tartozik a partnerországokkal való kapcsolattartás. A jövő évi magyar soros EU-elnökség számos feladatot ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak is. Az energetika, a fejlesztéspolitika, a távközlés és a közlekedés európai uniós koordinációját is a helyettes államtitkár irányítja majd.

Kovács Tamás Iván széles körű EU tapasztalattal és EU tisztviselői múlttal is rendelkezik: 2007 és 2010 között az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának nemzetközi kapcsolatokért felelős tisztviselője volt Brüsszelben. Korábban a Külügyminisztérium kormányzati főtisztviselője volt. A több nyelvet beszélő, ELTE jogi karán végzett Kovács Tamás Iván az Egyesült Államokban jogot és nemzetközi kapcsolatokat is tanult." - írja a tárca közleménye.