eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Cselényi Lászlóra nem vonatkozik a törvény?

Kétmillió forintot kaphat meg 49 milliós végkielégítéséből a Duna Televízió nemrég távozott elnöke, ugyanis a Fidesz szerint rá is vonatkozik a végkielégítéseket 98 százalékos különadóval sújtó törvény. Az érintett cáfolja ezt.

49 millió forintos végkielégítéssel távozott a napokban a Duna Televíziótól Cselényi László elnök. Az RTL Klub információi szerint az adók levonása után 26 milliót már ki is fizettek neki, ám ebből mintegy 24 milliót Cselényi Lászlónak be kell fizetnie a APEH számára, lévén, hogy a végkielégítéseket 98 százalékos különadóval terhelő új előírás rá is vonatkozik.

Az érintett cáfolja ezt. Mint az RTL Klubnak mondta: vele nem munka-, hanem megbízási szerződést kötöttek, ami egy konkrét feladat elvégzésére szól, és azt is tartalmazza, hogy bármikor ér véget, egyben jár a kuratórium által megszabott összeg.

Szalai Annamária, az ORTT Fidesz által delegált tagja szerint azonban a törvénymódosítás a Duna TV volt elnökére is vonatkozik, lévén, hogy a végkielégítések megadóztatásáról szóló törvényt úgy módosították, hogy az a közalapítványi forrásból fenntartott szervezetek munkatársaira is kiterjedjen. A Duna Tv pedig ilyen szervezet - írja a Magyar Nemzet.

Cselényi László még júliusban jelentette be lemondását. Néhány nappal később a Duna Tv-t felügyelő közalapítvány kormánypárti kurátorai rendőrségi feljelentést tettek hűtlen kezelés gyanújával. Mint kiderült, a televízió vezetése több százmillió forintot fizetett ki közvetítőkön keresztül egyes filmekért, de a közvetítők a kifizetett összeg töredékét adták csak tovább a filmeket gyártó cégeknek, a többit zsebre tették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×