eur:
394.98
usd:
371.91
bux:
66300.14
2024. április 16. kedd Csongor

Kráterek és megsüllyedt aknafedelek az új bicikliúton

Megsüllyedt aknafedél, repedt, vagy leszakadt burkolat és kráternyi lyuk látható Zalaegerszegen, az Alsóerdei úton tavaly júniusban átadott gyalog-, és kerékpárúton - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője a lapnak elmondta; már a műszaki átadáskor lehetett látni, hogy a csatornafedelek közelében problémák jelentkezhetnek.

Hozzátette; a napokban áttekintik a többi kerékpárutat is, ami azért is indokolt, mert az ugyancsak egy esztendővel ezelőtt átadott balatoni kerékpáros úton a burkolatot áttörve megjelent a fű, a parkerdei szakaszon pedig több tízméteres repedés látható.

A hibákat garanciában javítják majd ki. Lokális javításokat nem fogadnak el, ahol megsüllyedt a burkolat, a teljes felületet újra kell aszfaltozni - olvasható a napilapban.

Az alsóerdei kerékpárút az északnyugati szennyvízelvezető rendszer kialakítását követően készült el, amelyre bankgaranciával 26 hónap jótállást vállalt a kivitelező Zalai Csatornaépítő Konzorcium - tájékoztatta a napilapot Kuti József projektvezető, hozzátéve, ha bejelentést kapnak az úthibáról, akkor az építő köteles az utat megfelelő módon kijavítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×