eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Küszöbön az új szmogrendelet

Pénteken lép érvénybe a megújított budapesti szmogrendelet. Ennek értelmében a szmoghelyzet riasztási fokozatában már nem a páros és páratlan rendszám alapján korlátozzák az autók közlekedését, hanem a környezetvédelmi plakettek színe szerint - közölte Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálattal közösen bemutatták az új légszennyezettséget előrejelző rendszert is. Ennek révén két nappal előre lehet jelezni a szmogriadós helyzethez vezető légszennyező anyagok koncentrációjának várható alakulását.

Ikvai-Szabó Imre úgy fogalmazott: az egyhangúan elfogadott új szmogrendelet szerint a fekete és piros matricájú járművek használatának szüneteltetését, illetve a a haladási sebesség csökkentését is a főpolgármester. Utóbbira főként télen lesz szükség - tette hozzá.

Az új rendelet emellett 2011. december 1-jétől megtiltja az avar és a kerti hulladék elégetését - jelentette ki a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×