eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk

Századvég: Orbán Viktor a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt

A választók Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét ítélik meg a legkedvezőbben, és Bokros Lajost elutasítottsága a legmagasabb. A miniszterelnöki alkalmasság szempontjából meghatározónak gondolt politikusi jellemvonások terén pedig még inkább megmutatkozik Orbán Viktor fölénye - derül ki a Századvég legfrissebb elemzéséből.

A miniszterelnök-jelöltek megítélésének vizsgálatakor Orbán Viktor majdnem minden második megkérdezett (47 százalék) körében népszerű. Õt Bokros Lajos, az MDF listavezetője követi 26 százalékkal. Még róla is majdnem kétszer annyian vélekednek pozitívan, mint a szocialisták miniszterelnök-jelöltjéről, Mesterházy Attiláról (15 százalék) - emeli ki a közlemény.

Az elutasítottság dimenziójában viszont Bokros Lajos megítélése a legkedvezőtlenebb (54 százalék). Õt Mesterházy Attila követi 48 százalékkal, a sort Orbán Viktor zárja (34 százalék).

Ha lehetne közvetlenül miniszterelnököt választani, akkor a megkérdezettek 43 százaléka választaná Orbán Viktort, míg Mesterházy Attilának és Bokros Lajosnak a szavazók 14-14 százaléka szavazna bizalmat. Vona Gábort négy százalék látná szívesen a miniszterelnöki székben.

Az elemzésből kiderül, hogy a válaszadók közel fele (48 százalék) tartja erős vezetőnek Orbán Viktort. Õt e téren messze lemaradva követi Bokros Lajos (12 százalék) és Mesterházy Attila (nyolc százalék). A megkérdezettek szerint a Fidesz vezetője képes megvédeni a nyugdíjakat, képes munkahelyeket teremteni, és törődik az emberekkel.

A Századvég március 16. és 22. közötti felmérését ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével végezte.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×