Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézőpont: a Fidesz minden korábbinál erősebb Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nézőpont Intézet legfrissebb adatai alapján a Fidesznek kétharmados többsége lenne a következő országgyűlésben. Böszörményi Nagy Gergely vezető elemző az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a párt minden korábbinál erősebb Budapesten.

Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz megszerezné a kétharmados többséget - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője a legfrissebb adatokat ismertetve.

Böszörményi Nagy Gergely közölte, a teljes népességben a Fidesz támogatottsága stabilizálódott, 47 százalékos, míg az aktív szavazók körében 55 százalékos. A teljes népességben az MSZP 11, a Jobbik 9 százalékos támogatottsággal rendelkezik, míg a választani tudó, biztos pártválasztóknál mindkét párt 10-15 százalék közötti eredménnyel áll. Elképzelhető, hogy egyes választók eltitkolják pártpreferenciájukat, de az ő arányuk csökken, így egyre hitelesebbnek tekinthetők a számok - tette hozzá a vezető elemző.

Az MDF támogatottsága az elmúlt hetek botrányai miatt tovább csökkent, és egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy sikerül megugrani a parlamenti küszöböt a pártnak - emelte ki Böszörményi Nagy Gergely.

Az LMP jelenleg 3 százalékon áll, de potenciális táboruk 9 százalékra tehető, így egy sikeres kampánnyal még megszólíthatnak annyi választót, hogy bekerülhessenek a parlamentbe - tette hozzá.

A Nézőpont Intézet vezető elemzője hangsúlyozta: a Fidesz annyira megerősödött Budapesten, hogy fővárosi támogatottsága már a községekben élőkét is megelőzte. Minden korábbinál erősebb a Fidesz Budapesten, így előfordulhat, hogy meglepetésszerű győzelmet arat a fővárosban, míg vidéken lehetnek olyan körzetek, ahol szorosabb lesz a csata a Jobbikkal és az MSZP-vel - fejtette ki.

Hanganyag: Farkas Dávid