eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Szabálytalanul fagyasztott húst foglaltak le a razzia során

Több mint egy tonna szabálytalanul fagyasztott húst foglalt le a hatóság egy razzián Budapesten - jelentette be Hajós Ádám budapesti főállatorvos a kormányszóvivői tájékoztatón. Süth Miklós, országos főállatorvos azt mondta, az évek óta tartó átfogó ellenőrzéseknek köszönhetően egyre kevesebb szabálytalansággal találkoznak.

1,2 tonna húst foglalt le és ítélt megsemmisítésre a hatóság egy budapesti húsboltban - mondta Hajós Ádám budapesti főállatorvos a Fővám téri vásárcsarnokba kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

A március 16. óta tartó ellenőrzéssorozat keretében kedd hajnalban a 4-es számú főúton ellenőrizték az élelmiszert szállító teherautókat, és akkor találtak rá több mint 2 mázsa bizonytalan eredetű hústermékre. Hajós Ádám elmondta, mivel kiderült, hogy a vállalkozónak Budapesten van egy üzlete, azonnal razziát tartottak ott, és megtalálták az 1,2 tonna szabálytalanul fagyasztott húst, amelynek az eredetét sem tudták igazolni. A közúti ellenőrzés során egyébként még egy szabálytalan szállítmánnyal találkoztak.

A tájékoztatón Süth Miklós országos főállatorvos elmondta, évről évre egyre kevesebb szabálytalansággal találkoznak, de mindig vannak kirívó esetek. Példaként említette azt a Tolna megyei vállalkozót, aki állateledelnek szánt pacalt hozott forgalomba átcímkézve, mint emberi fogyasztásra szánt készítményt.

A hústermékek esetében körülbelül 50 százalékkal csökkentek a szabálytalanságok tavalyhoz képest - tette hozzá

Az édesipari termékeknél még jobb az arány, míg tavaly két hét alatt 5866 kilogramm kifogásolható árut találtak, idén az ellenőrzés eddigi 10 napja alatt összesen 7 kilogrammot. A tojásoknál viszont ellentétes a tendencia: 2009-ben 42 kilogramm tojást semmisítettek meg, idén eddig már 3355 kiló tojással volt probléma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×