Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A finisben sem lesz intenzívebb a mostaninál a választási kampány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem várható a jelenleginél sokkal intenzívebb kampány a választások előtti utolsó két hétben sem. A Fidesz lakossági fórumokkal, az MSZP szórólapokkal, a Jobbik pedig több óriásplakáttal készül a kampányfinisre.

Nem lesz sokkal intenzívebb a kampány az eddig tapasztaltnál az országgyűlési választások április 11-ei első fordulóját megelőző két hétben sem. A Fidesz - a már elindított rádiós és televíziós kampánya mellett - a lakossági fórumokra helyezi a legnagyobb hangsúlyt - mondta Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője.

"Orbán Viktor természetesen élen jár ebben az ügyben: holnapi napon Székesfehérvárra látogat, szerdán pedig beszédet mond a Magosz hajdúböszörményi nagygyűlésén, és utána Debrecenben, valamint Nyíregyházán vesz részt különböző programokon, míg a húsvét előtt Nagycsütörtök délelőttjét Veszprémben fogja tölteni. A választás hetében pedig Kerekegyházán, Kecskeméten és Szolnokon vesz részt különböző programokon, és emellett természetesen készülünk a kampányzáró gyűlésünkre, amelyre szintén az utolsó héten, a választás előtti napokban kerül majd sor" - részletezte a pártelnök programját Szijjártó Péter, aki hozzátette, hogy miniszterelnök-jelölti vitára legfeljebb a választás két fordulója között kerülhet sor.

Az MSZP szóvivője, Budai Bernadett holnapra ígért sajtótájékoztatót a kampányfinisről, ám információink szerint a párt egy a helyi jelölteket bemutató szórólapot ad ki jövő héten. Az országjárást a szocialista politikusok is folytatják, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel.

A Jobbik több óriásplakáttal készült az utolsó két hétre, mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője. "A kampányunkat úgy építettük fel, hogy az utolsó két hétben lesz kint a legtöbb az óriásplakátunk, illetve szeretnénk fokozni az utcai jelenlétünket" - tette hozzá.

A Jobbik emellett szintén több lakossági fórumot tart április 11-éig, amelyekből a teljes kampány során négyezret szerveztek, illetve szerveznek.

A Lehet Más a Politika április 1-től kezdi meg rádiós és televíziós valamint új óriásplakát kampányát - mondta Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke. Ezen túl az LMP képviselő-jelöltjei is járják az országot.

Az MDF szóvivője, Kerék-Bárczy Szabolcs is több tucat lakossági fórumot ígér a következő két hétre, ám kitért arra is, hogy pártja az internetes lehetőségeket is igyekszik kihasználni, például közösségi portálokon.

Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke az InfoRádió kérdésére elmondta, hogy pártja - anyagi okokból - az utolsó két hétben sem tud a jelenleginél intenzívebb kampányt folytatni, ám azokban a megyékben, ahol területi listát tudtak állítani, tartanak egy-egy közterületi kampányrendezvényt az elnök asszony részvételével.