eur:
392.84
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A finisben sem lesz intenzívebb a mostaninál a választási kampány

Nem várható a jelenleginél sokkal intenzívebb kampány a választások előtti utolsó két hétben sem. A Fidesz lakossági fórumokkal, az MSZP szórólapokkal, a Jobbik pedig több óriásplakáttal készül a kampányfinisre.

Nem lesz sokkal intenzívebb a kampány az eddig tapasztaltnál az országgyűlési választások április 11-ei első fordulóját megelőző két hétben sem. A Fidesz - a már elindított rádiós és televíziós kampánya mellett - a lakossági fórumokra helyezi a legnagyobb hangsúlyt - mondta Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője.

"Orbán Viktor természetesen élen jár ebben az ügyben: holnapi napon Székesfehérvárra látogat, szerdán pedig beszédet mond a Magosz hajdúböszörményi nagygyűlésén, és utána Debrecenben, valamint Nyíregyházán vesz részt különböző programokon, míg a húsvét előtt Nagycsütörtök délelőttjét Veszprémben fogja tölteni. A választás hetében pedig Kerekegyházán, Kecskeméten és Szolnokon vesz részt különböző programokon, és emellett természetesen készülünk a kampányzáró gyűlésünkre, amelyre szintén az utolsó héten, a választás előtti napokban kerül majd sor" - részletezte a pártelnök programját Szijjártó Péter, aki hozzátette, hogy miniszterelnök-jelölti vitára legfeljebb a választás két fordulója között kerülhet sor.

Az MSZP szóvivője, Budai Bernadett holnapra ígért sajtótájékoztatót a kampányfinisről, ám információink szerint a párt egy a helyi jelölteket bemutató szórólapot ad ki jövő héten. Az országjárást a szocialista politikusok is folytatják, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel.

A Jobbik több óriásplakáttal készült az utolsó két hétre, mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője. "A kampányunkat úgy építettük fel, hogy az utolsó két hétben lesz kint a legtöbb az óriásplakátunk, illetve szeretnénk fokozni az utcai jelenlétünket" - tette hozzá.

A Jobbik emellett szintén több lakossági fórumot tart április 11-éig, amelyekből a teljes kampány során négyezret szerveztek, illetve szerveznek.

A Lehet Más a Politika április 1-től kezdi meg rádiós és televíziós valamint új óriásplakát kampányát - mondta Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke. Ezen túl az LMP képviselő-jelöltjei is járják az országot.

Az MDF szóvivője, Kerék-Bárczy Szabolcs is több tucat lakossági fórumot ígér a következő két hétre, ám kitért arra is, hogy pártja az internetes lehetőségeket is igyekszik kihasználni, például közösségi portálokon.

Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke az InfoRádió kérdésére elmondta, hogy pártja - anyagi okokból - az utolsó két hétben sem tud a jelenleginél intenzívebb kampányt folytatni, ám azokban a megyékben, ahol területi listát tudtak állítani, tartanak egy-egy közterületi kampányrendezvényt az elnök asszony részvételével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×