Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kifosztották a balatonlellei OCÖ-üdülőt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Értékes berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőjéből. Ezek között van például az egymillió forintot érő sütőberendezés, de ágyneműk és az evőeszközök is hiányoznak. Kenéz István a város polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: bár tudomása szerint nem követtek el bűncselekményt, viszont megkeserítették a nyaralók és az ott lakók az életét az OCÖ vendégei.

Hűlt helyét találták értékes berendezési tárgyaknak az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőjében - közölte az Index a Magyar Nemzet értesülései alapján. Lába kelt az egymillió forintot érő sütőnek, az ágyneműknek és az evőeszközöknek is. Szinte minden mozdíthatót elvittek.

Az államtól haszonbérbe kapott üdülő kötelező felújítását a cigány önkormányzat nem végezte el, viszont húszmillió forintos fiktív számla keletkezett felújítás címén - közölte a napilap. Emiatt hónapok óta vizsgálódik a vám- és pénzügyőrség. Több helyen tartottak házkutatást, és lefoglaltak rengeteg OCÖ-dokumentumot.

Korábban a több ügyben gyanúsítottként szereplő Kolompár Orbán vezette szervezet őrizetlenül hagyta az államtól kapott Országos Cigány Közművelődési Központ épületét, amely máig tisztázatlan okból leégett. Ezután áron alul eladták az ingatlant - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Nyaranta a cigány önkormányzat által üzemeltetett gyerektábor éjszakába nyúló zajongással okoz kellemetlenséget a városban nyaralóknak és a környék lakóinak - mondta el az InfoRádiónak Kenéz István. Balatonlelle polgármestere hozzátette: már sok mindent megkíséreltek tenni a helyzet javításáért. Tájékoztatták például Kolompár Orbánt a renitensek viselkedéséről - de próbálkozásaik eredménytelennek bizonyultak.

Nem volt olyan hete a nyárnak, hogy ne kellett volna lemenni a táborba este kilenc után rendet teremteni. Amint azonban elhagytam az üdülőt, sokszor éjjel egy órakor, újrakezdték a hangoskodást - panaszolta Kenéz István.

A polgármester a mostani kifosztás hírére úgy reagált: az OCÖ tábor vendégei tudomása szerint nem követtek el bűncselekményeket. Nem a közbiztonság romlott a roma üdülő miatt Balatonlellén, hanem a déli part egyik legkedveltebb üdülőhelyének megítélése változott rossz irányba - tette hozzá Kenéz István.

Hanganyag: Szépvölgyi István