Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Demszky közpénzek magánhasználatának gyanújába keveredett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Azt állította a Fővárosi Közterület-fenntartó két egykori, vezető beosztású munkatársa a HírTv riportműsorában, hogy a főpolgármester tulajdonában lévő budapesti, belvárosi lakás teljes felújítását és mostani feleségének korábbi ingatlanát is a cég költségén újították fel. Demszky tagad, és perrel fenyegetőzik - közölte az Index.hu.

Mivel tartottak a megtorlástól, név nélkül nyilatkoztak a Hír Tv Célpont című műsorában az FKF egykor felelős beosztásban dolgozó munkatársai. Elmondták, hogy a fővárosi önkormányzat cégének pénzén építették át a főpolgármester házának angolaknáját, felhúztak egy lovardát, és karbantartási munkákat is végeztek. Ezek mellett a Demszky Gábor tulajdonában lévő, de általa nem lakott belvárosi lakás teljes felújítását is ők állták. Ugyanilyen megbízásokat kaptak Demszky későbbi feleségének lakásánál is.

A két nyilatkozó szerint az FKF nem volt felkészülve ezekre a munkálatokra, így azokat külső cégek kivitelezték. A számlát azonban a közterület-fenntartónak nyújtották be. Ezeken számlákon nem az elvégzett munkák szerepeltek, hanem más jellegű tevékenységek - derült ki a riportból.

Demszky Gábor a nyilatkozókat perrel fenyegette meg. Közleményében a főpolgármester azt írja: nem végzett munkát az ingatlanjaiban a Fővárosi Közterület-fenntartó, és az önkormányzati cég megbízásából más társaság sem. Az utcája felújítását sem az FKF vagy a főváros finanszírozta - állítja Demszky Gábor.

Annyit ismert el a szabaddemokrata politikus, hogy 12 évvel ezelőtti lakásfelújításakor tanácsot kért egy városházi munkatársától, aki korábban az FKF-nél dolgozott. Õ ajánlott neki megbízható munkaerőt, akiket Demszky - állítása szerint - piaci áron kifizetett.