Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A VPOP a külföldi rendszámú autókat szemelte ki

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elkövetkezendő hetekben az Európai Unión kívüli rendszámmal rendelkező autókat fokozottan ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

A Vám- és Pénzügyőrség látókörébe került több olyan nagy értékű luxusgépkocsi, amelyet Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező személyek használnak, de a rendszámuk Európai Unión kívüli - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: száz ilyen jármű esetében minden harmadiknál állapítják meg, hogy jogszerűtlenül használják, mert amikor a gépkocsi bekerül az országba, akkor vámeljárás alá kell vonni, ez azonban gyakran nem történik meg.

Ha a pénzügyőrség ilyen visszaélést tapasztal, akkor a tulajdonost vámbiztosíték megfizetésére kötelezik. Ha ezt nem teljesíti, akkor a kocsi közvetlen vámfelügyelet alá kerül mindaddig, amíg a vámokat, adókat és a bírságot meg nem fizetik - hangsúlyozta a szóvivő.

Kiemelte, hogy az elkövetkező napokban és hetekben a VPOP fokozott ellenőrzést tart a Magyarországon használt, de unión kívüli rendszámokkal közlekedő autókat illetően.

Az ellenőrzés célja a jogszerűtlenségek kiszűrése, és hogy felmérjék az unión kívüli rendszámmal közlekedő autópark nagyságát - mondta Sipos Jenő, aki hozzátette: külön akciócsoportokat nem szerveztek erre a feladatra, hanem a járőrök a már meglévő napi feladatok mellett végzik el ezt a munkát.

Hanganyag: Szépvölgyi István