Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csepeli gyilkosság: az MSZP szerint \"őrült, kegyeletsértő kampányról\" van szó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP csepeli szervezete elítéli a fideszes Németh Szilárd \"őrült, kegyeletsértő kampányát\", mivel szerintük \"felháborító aljasság\" a képviselő \"ámokfutása\", amelyet a 2009 januári kettős gyilkosság ügyében rendez.

A Szentecky János elnökhelyettes által az MSZP csepeli szervezete elnökségének nevében írt szombati közlemény a Németh Szilárd szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A Fidesz országgyűlési és fővárosi képviselője szerint azzal, hogy a csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül, 14 hónap után kezdődhet az elejéről a nyomozás.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött, hogy miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőt, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében. Az is kérdés, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt tervezett feljelentését legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel. Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat", és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Az MSZP csepeli szervezete - egyetértve a kerületi önkormányzat vezetőivel - elítéli mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni - írta Szentecky János. Németh Szilárd bebizonyította, hogy a csepelieket megrázó tragédiát, Takács József és Papp László halálát politikai haszonszerzésre használja fel - tette hozzá.

A hatóságokat megelőzve Németh Szilárdról - aki ellen más ügyben az ügyészség már eljárást indított - csepeliek mondtak ítéletet, amikor felháborító aljasságnak nevezték kegyeletsértő ámokfutását - áll a szocialista politikus közleményében.

Szentecky János felidézte, hogy a fideszes politikus már pénteken nyilatkozott az ügyben az egyik kereskedelmi tévében, és "Takács Józsefet, meggyilkolt társunkat bábként és balekként emlegette a televízió nyilvánossága előtt".

Az MSZP-s politikus emlékeztet arra, hogy az önkormányzat vezetői a www.csepel.hu honlapon megjelent nyilatkozatukban már pénteken jelezték: "kegyeletsértő politikai ámokfutás", amit Németh Szilárd "egykor jobb és normális napokat is látott" fideszes képviselő művel.