eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csepeli gyilkosság: az MSZP szerint "őrült, kegyeletsértő kampányról" van szó

Az MSZP csepeli szervezete elítéli a fideszes Németh Szilárd "őrült, kegyeletsértő kampányát", mivel szerintük "felháborító aljasság" a képviselő "ámokfutása", amelyet a 2009 januári kettős gyilkosság ügyében rendez.

A Szentecky János elnökhelyettes által az MSZP csepeli szervezete elnökségének nevében írt szombati közlemény a Németh Szilárd szombat délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A Fidesz országgyűlési és fővárosi képviselője szerint azzal, hogy a csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül, 14 hónap után kezdődhet az elejéről a nyomozás.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött, hogy miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőt, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében. Az is kérdés, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt tervezett feljelentését legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel. Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat", és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Az MSZP csepeli szervezete - egyetértve a kerületi önkormányzat vezetőivel - elítéli mindazokat, akik az írott és elektronikus médiát felhasználva a tragédia áldozatainak emlékét akarják bemocskolni - írta Szentecky János. Németh Szilárd bebizonyította, hogy a csepelieket megrázó tragédiát, Takács József és Papp László halálát politikai haszonszerzésre használja fel - tette hozzá.

A hatóságokat megelőzve Németh Szilárdról - aki ellen más ügyben az ügyészség már eljárást indított - csepeliek mondtak ítéletet, amikor felháborító aljasságnak nevezték kegyeletsértő ámokfutását - áll a szocialista politikus közleményében.

Szentecky János felidézte, hogy a fideszes politikus már pénteken nyilatkozott az ügyben az egyik kereskedelmi tévében, és "Takács Józsefet, meggyilkolt társunkat bábként és balekként emlegette a televízió nyilvánossága előtt".

Az MSZP-s politikus emlékeztet arra, hogy az önkormányzat vezetői a www.csepel.hu honlapon megjelent nyilatkozatukban már pénteken jelezték: "kegyeletsértő politikai ámokfutás", amit Németh Szilárd "egykor jobb és normális napokat is látott" fideszes képviselő művel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×