Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP forródrótját a Fidesz használta először

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Demokratikus forródrótot\" indított szombaton az MSZP, ezen várják egyebek mellett minden olyan választási szabálysértés bejelentését, amely befolyásolja a kampány normális menetét és sérti a kiegyensúlyozottságot. Az első bejelentő a Fidesz volt.

Az első bejelentő a Fidesz volt: a párt "ezúton jelenti be az MSZP demokratikus forródrótjának az országszerte törvénytelenül terjesztett MSZP-s mocskolódó szóróanyag (Narancsvidék) ügyét, Kulcsár József zuglói képviselőjelöltünk megfenyegetését, valamint a folyamatosan, közpénz-milliókból folytatott MSZP-s kormányzati kampánytevékenységet" - adta közre a Fidesz az Országos Sajtószolgálat útján.

Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt szombaton jelentette be: a 06-40-200-977-es telefonvonalon és a forrodrot@mszp.hu email-címen várják továbbá a bejelentéseket arról, ha valakit szóbeli vagy fizikai inzultus ér, illetve, ha valakinek a tudomására jut olyan törvénysértés, amelyet jobboldali politikus követett el.

A szocialista politikus a forródrót elindítását az elmúlt napok eseményeivel indokolta. Mint mondta, számos olyan tapasztalata volt, hogy a Fidesz és a Jobbik megpróbálta a kampányrendezvényeket megzavarni vagy megfélemlíteni a szocialista aktivistákat.

Példaként említette, hogy MSZP-s rendezvényeken jobbikosok videokamerával felvételeket készítenek, lefényképezik az autók rendszámát, és azt mondják a szimpatizánsoknak, hogy dokumentálják, ki azok, akik részt vesznek a szocialista kampányeseményen.

Ide sorolta azt is, hogy nemrég Karcagon a fideszes polgármester a Jobbikkal karöltve hazaárulózott, felidézte Létai János, a kunhegyesi alapszervezet vezetőjének megverését és azt, hogy Törő Gábor fideszes jelölt autójával leszorított az útról egy szórólapozó családot.

Mesterházy Attila úgy látja: ellenfeleik stratégiát váltottak. Olyan érzése van - mondta -, mint 2006-ban, amikor Orbán Viktor a kampányban arra buzdította aktivistáit, hogy nyugodtan sértsenek törvényt, majd a jogászok megoldják.

A kampány normál menetét és a kiegyensúlyozottságot is sérti az iskolai kampány, a plakátrongálás vagy az, ha a helyi médiában a vitákban nem lehet ott a szocialista politikus - tette hozzá.

A szocialisták kormányfőjelöltje közölte: a bejelentőknek - ha szükséges - jogi segítséget nyújtanak, illetve az adott ügyet bemutatják a médiának.