eur:
394.06
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az MSZP forródrótját a Fidesz használta először

"Demokratikus forródrótot" indított szombaton az MSZP, ezen várják egyebek mellett minden olyan választási szabálysértés bejelentését, amely befolyásolja a kampány normális menetét és sérti a kiegyensúlyozottságot. Az első bejelentő a Fidesz volt.

Az első bejelentő a Fidesz volt: a párt "ezúton jelenti be az MSZP demokratikus forródrótjának az országszerte törvénytelenül terjesztett MSZP-s mocskolódó szóróanyag (Narancsvidék) ügyét, Kulcsár József zuglói képviselőjelöltünk megfenyegetését, valamint a folyamatosan, közpénz-milliókból folytatott MSZP-s kormányzati kampánytevékenységet" - adta közre a Fidesz az Országos Sajtószolgálat útján.

Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt szombaton jelentette be: a 06-40-200-977-es telefonvonalon és a forrodrot@mszp.hu email-címen várják továbbá a bejelentéseket arról, ha valakit szóbeli vagy fizikai inzultus ér, illetve, ha valakinek a tudomására jut olyan törvénysértés, amelyet jobboldali politikus követett el.

A szocialista politikus a forródrót elindítását az elmúlt napok eseményeivel indokolta. Mint mondta, számos olyan tapasztalata volt, hogy a Fidesz és a Jobbik megpróbálta a kampányrendezvényeket megzavarni vagy megfélemlíteni a szocialista aktivistákat.

Példaként említette, hogy MSZP-s rendezvényeken jobbikosok videokamerával felvételeket készítenek, lefényképezik az autók rendszámát, és azt mondják a szimpatizánsoknak, hogy dokumentálják, ki azok, akik részt vesznek a szocialista kampányeseményen.

Ide sorolta azt is, hogy nemrég Karcagon a fideszes polgármester a Jobbikkal karöltve hazaárulózott, felidézte Létai János, a kunhegyesi alapszervezet vezetőjének megverését és azt, hogy Törő Gábor fideszes jelölt autójával leszorított az útról egy szórólapozó családot.

Mesterházy Attila úgy látja: ellenfeleik stratégiát váltottak. Olyan érzése van - mondta -, mint 2006-ban, amikor Orbán Viktor a kampányban arra buzdította aktivistáit, hogy nyugodtan sértsenek törvényt, majd a jogászok megoldják.

A kampány normál menetét és a kiegyensúlyozottságot is sérti az iskolai kampány, a plakátrongálás vagy az, ha a helyi médiában a vitákban nem lehet ott a szocialista politikus - tette hozzá.

A szocialisták kormányfőjelöltje közölte: a bejelentőknek - ha szükséges - jogi segítséget nyújtanak, illetve az adott ügyet bemutatják a médiának.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×