eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

A pótszékek is megteltek Áder János vetítésén

Áder János (Fidesz) szerint ma már mindenki, még a szocialisták is biztosra veszik a Fidesz választási győzelmét, csak annak mértéke a kérdés. A néppárti európai parlamenti képviselő szombaton filmbejátszásokkal egészítette ki választási fórumát.

Az elmúlt nyolc évben történtek bizonyítják, hogy Magyarországnak nagy változásra van szüksége - mondta a néppárti európai parlamenti képviselő szombaton Hódmezővásárhelyen, egy moziteremben tartott választási fórumán, melyen szavait filmbejátszásokkal egészítette ki.

A több mint kétszáz fős - a jelentős érdeklődés miatt részben pótszékeken ülő - hallgatóság gyakorta derültséggel fogadta a híradórészletekből összeállított filmeket, amelyek szocialista politikusoknak a 2002-es és 2006-os választási kampány során tett ígéreteit és azok későbbi cáfolatait, valamint az elmúlt években kitudódott korrupciós ügyeket mutatták be.

Áder János szerint a következő választás tétje, hogy májustól lesz-e olyan kormánya az országnak, amely csökkenteni tudja a munkanélküliséget, az államadósságot, ismét növekedési pályára állítja a gazdaságot, törődik a kis- és a közepes vállalkozásokkal, a gazdálkodókkal. Olyan kormánya, amely nem csak beszél az adócsökkentésről, hanem adót csökkent, amely visszaszorítja a korrupciót és a bűnözést, méltó feltételeket teremt polgárainak a közös ünnepek megünneplésére, s nem fordítja egymással szembe a határ egyik és másik oldalán élő magyarokat.

Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester - aki a kampány elmúlt heteiben napi rendszerességgel tartott utcafórumokat, megosztva nézeteit az adott környékről összegyűlt emberekkel - a Fidesz és a választók összefogásával az elmúlt években elért eredmények között említette a magyar közkórházak privatizációjának és a vizitdíj bevezetésének a megakadályozását.

"Ha nincs a Fidesz, még mindig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, az emberek vizitdíjat fizetnek és privatizált kórházakban kell gyógyíttatniuk magukat" - mondta a képviselőjelölt, aki 2002 és 2006 után ismét mandátumot kíván szerezni a Csongrád megyei 6-os, hódmezővásárhelyi központú választókörzetben.

Áder János szombat este Szegeden is választási fórumon vesz részt, Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, a Csongrád megyei 2-es választókörzetben induló Fidesz-jelölt vendégeként.

Az európai parlamenti képviselőként dolgozó politikus, aki a Fidesz országos listáján a 24. helyet kapta, a választási fórum előtt MTI kérdésére elmondta: jelenleg nem tervezi, hogy újra országgyűlési képviselőként politizáljon.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×