eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A MÁV-nál komolyan veszik a holokauszt-pert - lapszemle

A Népszabadság szerint a MÁV Zrt. komolyan veszi azt a pert, amelyet a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei indítottak ellene február elején.

A többségében izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező felperesek keresetét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium átvette, de még nem kézbesítette. A vasútnál ennek ellenére folytatják a február óta tartó felkészülést - meghívásos pályázaton keresnek ügyvédi irodát, hogy a chicagói bíróságon képviselje a társaságot.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy közel kilencmilliárd forintért vásárolt használt buszokat az elmúlt években a Volánbusz. Tendereiken bevett gyakorlat volt, hogy különböző kifogásokra hivatkozva korlátozták a versenyt. Az állami cég neve felvetődött a Daimler-féle nemzetközi vesztegetési botrányban is.

Az Indexen az olvasható: egy évvel ezelőtt jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal informatikai államtitkára, Baja Ferenc, hogy széles sávot kell vinni a legutolsó kis faluba is. A Nemzeti Digitális Közmű projekt állítólag 100 milliárd forintba kerülne, és zajlik az előkészítése. A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint azonban még mindig van 134 olyan település, ahol a széles sáv nem elérhető, és a lefedett településeken is átlagosan a háztartások 16-20 százalékát nem érik el a szolgáltatók. Ráadásul továbbra is óriási a különbség a szolgáltatók mézesmázos ígéretei és a valódi letöltési sebességek között.

A penzcentrum.hu szerint ellentmondásosan szabályozták a személygépjárművek adóját. A gépkocsikra ugyanis nem értékalapú, hanem teljesítményalapú vagyonadót vetett ki az Országgyűlés, aminek köszönhetően a jelenlegi helyzet az, hogy egyes nagyon olcsó, de erős autók is adókötelesek, míg sokszor az igen drága személygépjárművek tulajdonosai is megmenekülnek az extra adó elől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×