eur:
392.82
usd:
368.08
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Utasellenes intézkedések a BKV-nál

Életképtelen megoldás, hogy az utasok csak az első ajtón szálljanak fel a BKV buszaira, és pontosan 400 forint legyen náluk, mert a sofőr nem tud visszaadni - mondta az InfoRádiónak a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke. Eitmann Norbert közölte: tiltakozni fognak az illetékeseknél a drágább jegyárak miatt is.

Több szempontból sem fogyasztóbarát az elvárás, hogy az utasok az első ajtón szálljanak fel a BKV buszaira Budapesten - jelentette ki Eitmann Norbert, a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.

Egyrészt ilyenkor többet kell várni, sorban állni, mintha minden ajtón felszállhatnának, tehát a szolgáltatás ideje elhúzódik, az emberek elkésnek az iskolából, munkahelyükről. Ha még ráadásul ott kell megvenniük a jegyet, akkor sem várható el tőlük az, hogy kereken négyszáz forint legyen náluk. A vállalatnak kellene gondoskodnia arról, hogy a sofőrnél legyen visszajáró - mondta az elnök.

A BKV igénye akkor lenne életképes, ha mondjuk minden megállóban működne egy jegyautomata, amely vissza is tudna adni. Azonban a tömegközlekedést használók pontosan tudják, hogy nem ez a helyzet  Nincs a legtöbb megállóban jegyautomata, vagy ha mégis, azok közül sem működik mindegyik - jelezte Eitmann Norbert..

Ha tehát nincs jegye az utasnak, akkor a sofőrnél kell azt megvásárolnia - a normálisnál drágábban. A 400 forintos árat a Fővárosi Közgyűlés határozta meg.

Ezt egyesületünk semmiképpen sem tartja elfogadhatónak és fogyasztóbarátnak. Ezért a Fővárosi Közgyűléstől és a BKV-tól is levélben kérelmezzük, hogy vonják vissza a február elsejei áremelést. A jegyárak az egyesület véleménye szerint nincsenek arányban a szolgáltatás színvonalával - közölte az elnök.

A Fővárosi Közgyűlés döntése az, hogy buszvezetőknél drágábban lehet jegyet venni, ezzel az is a cél, hogy az utasok előre megváltsák a jegyet és a bérletet - mondta az InfoRádiónak a BKV szolgáltatás-fejlesztési és tervezési osztályvezetője. Tarsoly András hozzátette: hétfőtől újabb buszvonalakon lehet ezentúl csak az első ajtón felszállni.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×