Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics Tibor: nemzeti ügyek politikájára van szükség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzeti ügyek politikájára van szükség - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön este a Veszprém megyei Hajmáskéren lakossági fórumon.

Ne tegyünk különbséget baloldali vagy jobboldali ember között, csak a becsületesség és a becstelenség lehet a különbségtétel - közölte a Fidesz politikusa, hangsúlyozva: "akár baloldali, akár jobboldali, akár magyar, cigány, városi vagy falusi, itt van a helye közöttünk".

Magyarország nagyon rossz helyzetben van, s ebből a válságból "csak összefogással és pontos célmeghatározással tudunk kijönni" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte olyan kormányra van szükség, amelyik pontosan tudja, hogy melyek azok az ügyek, amelyeket mindenekelőtt orvosolni, megoldani kell.

Pontosan tudjuk, hogyan kell kivezetni az országot a bajból; rendbe kell tenni a gazdaságot, munkahelyeket szükséges teremteni, újra kell építeni az egészségügyet, mert lepusztították és "kész csoda, hogy még mindig tud teljesíteni" - mondta Navracsics Tibor. Hozzátette: "vissza kell állítani jogaiba az oktatást és a pedagógus társadalmat".

"Minőségi oktatás nélkül nincsen képzett és művelt Magyarország" és ha nincs, akkor "a lecsúszásunk végérvényes lesz" - jelentette ki Navracsics Tibor, rámutatva: változásra és fordulatra van szükség.

A Fidesz politikusa utalt arra, hogy volt ugyan pénz az elmúlt nyolc évben is fejlesztésekre, csak "sajnos nem a köz javára hasznosult, hanem magánzsebekben landolt". Lehet sorolni a korrupciós eseteket az autópálya építésektől kezdve a Malév privatizációján át, a BKV-s ügyekig, a pályázati pénzek elosztásáig - vélekedett Navracsics Tibor, aki szerint a nokiás doboz például "önálló életre kelt és sajátos pénzegységgé vált".

Tudjuk, hogy egy Nokia-dobozban 15 millió forint fér el - jegyezte meg, s szerinte "önálló jelentést nyertek" már a "zuschlagosodás", a "zuschlagolni", "hunvaldolni" kifejezések.

A Fidesz vezető politikusa szerint az elmúlt nyolc évben a "szocialisták és a szabad demokraták egymásnak ugrasztottak társadalmi csoportokat, az "oszd meg és uralkodj ősi törvénye mentén", hogy aztán a különböző ellentéteket kihasználva, hatalomban tudják tartani magukat.

Navracsics Tibor a fórumon szóba hozta egy helybeli lakos tragikus esetét is: hétfőn éjszaka a 8-as főúton, a hajmáskéri elágazónál halálra gázoltak egy helybeli asszonyt, aki át akart menni gyalog az úttesten. A Fidesz politikusa úgy fogalmazott: "négy éve, amióta országgyűlési képviselő vagyok, minden alkalommal benyújtottam a költségvetési törvényhez a hajmáskéri és a litéri elágazó biztonságos átalakításának az indítványát".

A négy év során egyszer sem szavazták meg a szocialista képviselők a módosító indítványomat - jelentette ki az ellenzéki politikus, megjegyezve: "most itt van ennek a tragikus következménye".