eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jogszerűtlen volt az MDF fővárosi listájának elutasítása?

A Fővárosi Választási Bizottság szerdán elutasította az MDF budapesti listájának nyilvántartásba vételét. Agócsné Darai Terézia, a bizottság szóvivője szerint a delegáltak azzal indokolták az elutasító szavazatukat, hogy az MDF több politikusának jelöltsége még nem jogerős. A jogszabály viszont nem állít ilyen feltételt a pártlista elfogadásához.

Budapesten nyolc egyéni képviselőnek kell lennie ahhoz, hogy egy párt területi listát állíthasson. A jelölteknek csak a választási irodától kell kérniük a nyilvántartásba vételről szóló igazolást, jogerőre emelkedésre nincs szükség - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Választási Bizottság szóvivője.

Mint ismeretes, szerdán este a Fővárosi Választási Bizottság delegáltjai 3:2 arányban többek között azzal az indokkal utasították el az MDF budapesti listáját, hogy több képviselőjelöltnek nyilvántartásba vétele még nem volt jogerős - Agócsné Darai Terézia azonban hangsúlyozta, hogy ez az indoklás ellentétes a hatályos jogszabályokkal.

A szóvivő hozzátette: az MDF három napon belül fellebbezhet a döntés ellen az Országos Választási Bizottságnál. Ha az OVB helyt ad a fellebbezésnek, és a párt mégis állíthat listát a fővárosban, akkor valószínűleg újra kell sorsolni a pártok listáját, és az MDF felkerülhet a szavazólapra.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×