eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Orbán Viktor: A Fidesz-kormány a korrupció visszaszorítására törekszik majd

Orbán Viktor elkötelezett amellett, hogy a "nemzeti ügyek kormánya" átlátható viszonyokat teremtsen majd, visszaszorítsa a korrupciót és a gazdaságpolitika középpontjába a termelést és a munkahelyteremtést állítsa. A Fidesz elnöke erről akkor beszélt, amikor szerdán Brüsszelben megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Unió elnökével és Olli Rehn-nel, az EU gazdasági és pénzügyi biztosával.

A találkozókról tájékoztatva Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor tárgyalópartnereinek elmondta, hogy Magyarország válságának fő oka "az elmúlt nyolc év hamis gazdaságpolitikája, amely spekulációra épült".

Orbán Viktor közölte: elkötelezett amellett, hogy a nemzeti ügyek kormánya átlátható viszonyokat fog teremteni, leépíti a bürokráciát, kemény lépéseket tesz a korrupció visszaszorításért, a gazdaságpolitika középpontjába pedig a termelést és a munkahelyteremtést állítja, mert a gazdaság csak így indulhat növekedésnek. A Fidesz elnöke világossá tette, hogy minél nagyobb felhatalmazást kap az emberektől, annál nagyobb lendülettel kezdődhet az ország megújítása - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×