eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyarokat ítéltek el Angliában prostitúcióra kényszerítésért

Súlyos börtönbüntetést róttak ki Londonban két magyar állampolgárra, akik az ítélet szerint Nagy-Britanniába csalt fiatal nőket kényszerítettek prostitúcióra.

A dél-londoni Croydon koronabírósága mindkét vádlottat nyolc év szabadságvesztésre ítélte.

A két elítélt - egy férfi és egy nő - a bíróság által bizonyítottnak talált vád szerint "vonzó munkalehetőség" ígéretével csalt Nagy-Britanniába magyar nőket, akiknek azonban prostituáltként kellett dolgozniuk egy londoni lakásban.

A szolgáltatásért a két most elítélt magyar óránként 140 fontot (40 ezer forintot) számolt fel, de a kényszerprostituáltként dolgoztatott nők ennek csak a töredékét kapták, éppen annyit, amennyiből élelmiszert vásárolhattak maguknak. Több becsapottat egész nap nem engedtek ki a lakásból; volt, akinek éjszakánként nyolc ügyfelet kellett kiszolgálnia.

Két nőnek végül sikerült megszöknie, és kapcsolatba léptek a londoni magyar nagykövetséggel, amely értesítette a Scotland Yardot.

A nőket prostitúcióra kényszerítő két magyart ezután vették őrizetbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×