Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ikvai-Szabó (SZDSZ): borzasztó, ha valóban pártkifizető-hely volt a BKV

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"Borzasztó, ha valóban pártkifizető-hely volt a BKV" - mondta Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottságának szerdai üléséről távozóban, újságírói kérdésre.

A politikustól azt kérdezték, tudott-e arról, hogy a BKV az SZDSZ és az MSZP közös kifizetőhelye volt. Erre válaszolva fogalmazott úgy: ha ez így történt, arról "szörnyű, lesújtó véleményem van, borzasztó".

Arra a kérdésre, hogy tudott-e erről, azt mondta, csak a keddi és szerdai sajtóhírekben hallotta ezt. "Nem, nem tudtam erről. A nyomozati munka része, hogy itt minden részlet kiderüljön" - szögezte le.

Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese, a közlekedési vállalatnál folyó nyomozás egyik gyanúsítottja a Népszabadságnak és a Magyar Nemzetnek adott, szerdán megjelent interjúban többek között arról beszélt, hogy az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött. A Magyar Nemzetnek elmondta, nemcsak a fővárosi, de az országos politikából is érkeztek kérések.

A BKV-ügyeket vizsgáló bizottság azért hívta ismét a testület elé a főpolgármester-helyettest, hogy egy, a meghallgatása óta felmerült kérdésben kérdezhessék. Ikvai-Szabó Imrét a Kormányzati Koordinációs Központtal (KKK), valamint Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója szerepével kapcsolatban kérdezték.

A politikus a bizottság előtt megerősítette az általa korábban elmondottakat, ami szerint Mesterházy Ernő nem vezetői, hanem koordinációs feladatokat látott el a KKK-nál, ami 2006 végétől a hivatal szervezeti egységeként működött.