eur:
394.71
usd:
365.58
bux:
65142.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fidesz: Mindenkinek felelnie kell a közpénzek ellopásáért

A Fidesz szerint Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének szerdai lapinterjúiból az derül ki, hogy az elmúlt húsz évben a szocialisták és a szabaddemokraták kifizetőhelyként működtették a közlekedési vállalatot, és talicskával tolták ki a cégből a közpénzeket. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa, Répássy Róbert kijelentette: mindenkinek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért.

A Fidesz szerint ma már senki nem vitathatja, hogy az MSZP és az SZDSZ "iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ból", a lehető legmagasabb szintű utasítások alapján. Répássy Róbert, a párt országgyűlési képviselője kijelentésével Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének a lapinterjúira utalt.

"Az MSZP és az SZDSZ vezetői pénzbehajtó szervezetet működtettek a BKV-nál. Tagadhatatlan, hogy a közlekedési vállalat az elmúlt húsz évben MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, ahonnan talicskával tolták ki a közpénzt politikai utasításra, és az is végleg bebizonyosodott, hogy az MSZP legfelsőbb vezetése is súlyosan érintett a BKV-botrányban. Többfajta halmazállapotban lopták el a közpénzt a BKV-ból: hol szilárd módon, nokiás dobozokban, hol folyékonyan, adalékanyag formájában, hol pedig légneművé, köddé vált, alkalmatlan szocialista káderek és feleségek álfoglalkoztatása nyomán - jelentette ki.

Répássy Róbert szólt a Daimler-botrányról is, ahhoz a hírhez kapcsolódva, hogy az amerikai igazságügy-minisztérium keresete szerint több mint 300 ezer euró összeget is kifizethettek kenőpénzként magyar kormánytisztviselőknek 2005-ben a Volánbusz egy buszvásárlási ügyletében.

"A Gyurcsány-kormány illetékesei a hírek szerint 88 millió forintot tehettek zsebre. A dolog pikantériája, hogy néhány korrupciógyanúsan megvásárol busz éppen a BKV-hoz került" - fogalmazott.

A Fidesz szerint mindenkinek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért, és nem fog mentességet jelenti az sem, ha valaki felhagyott a politikával, vagy esetleg pártelnök, államtitkár volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×