eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Morvai a hatodik helyen nyitott - lapszemle

Morvai Krisztina berobbant az élmezőnybe. Még mindig nem került pont a H1N1 vírusteszt ügyének végére. A hatóságok, a gyártók és a forgalmazók is harcolnak az illegális forrásból származó parfümök ellen, de azok piaca így is több milliárd forintot tehet ki.

A Szonda Ipsos felmérése szerint a választási kampány inkább koptatja a politikusok renoméját, mintsem javítana a megítélésükön - áll a Népszabadságban. A lista új tagja a Jobbik államfőjelöltje, Morvai Krisztina 32 ponttal a hatodik a rangsorban. Vezet Sólyom László köztársasági elnök 46 ponttal. Orbán Viktor 45 ponttal a második, a Fidesz első embere az egyetlen, akinek ha csak egy ponttal is, de nőtt a népszerűségi mutatója.

A Magyar Nemzet arról is, hogy még mindig nem került pont a nyáron hatalmas sajtókampánnyal beharangozott H1N1 vírusteszt ügyének végére. A Diagon Kft. terméke az ÁNTSZ vizsgálatán megbukott, az egészségügyben mégis alkalmazzák.

Az Index összeállítása alapján a hivatalos kiskereskedelmi ár feléért megvehetjük a háromeurós előállítási költségű, de több tízezer forintos piaci árú márkás parfümöket, ha a kínai piacon vagy az aluljáróban szerezzük be őket. Az ilyen kölnit esetleg egy közel- vagy távol-keleti, csúcstechnológiával felszerelt zugparfümgyár keverte saját receptúrából. Vagy abszolút eredeti, csak illegális csatornán érkezett. A hatóságok, a gyártók és a forgalmazók is harcolnak az illegális forrásból származó parfümök ellen, de azok piaca így is több milliárd forintot tehet ki, becslések szerint eléri a legális piac egyharmadát.

A Magyar Energia Hivatal a héten hozza nyilvánosságra az áprilistól érvényes egyetemes szolgáltatói földgázárakat, ezeket a szolgáltatók kérelmei alapján határozza meg. A Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők kétszámjegyű drágulást is elképzelhetőnek tartanak, év végéig pedig nem kizárt a további emelkedés.

A Világgazdaság arról cikkezik, hogy áprilisban hatályba lép a tisztességes eljárás védelméről szóló törvény, de nem érvényesülhet maradéktalanul, mert hiányzik a szükséges hatósági eljárásról szóló szabályozás. Az érdekelt nem tudja. hol jelentse, ha visszásságot tapasztal, különösen ha nincs bizodalma a rendőrségben, ügyészségben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×