Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Morvai a hatodik helyen nyitott - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Morvai Krisztina berobbant az élmezőnybe. Még mindig nem került pont a H1N1 vírusteszt ügyének végére. A hatóságok, a gyártók és a forgalmazók is harcolnak az illegális forrásból származó parfümök ellen, de azok piaca így is több milliárd forintot tehet ki.

A Szonda Ipsos felmérése szerint a választási kampány inkább koptatja a politikusok renoméját, mintsem javítana a megítélésükön - áll a Népszabadságban. A lista új tagja a Jobbik államfőjelöltje, Morvai Krisztina 32 ponttal a hatodik a rangsorban. Vezet Sólyom László köztársasági elnök 46 ponttal. Orbán Viktor 45 ponttal a második, a Fidesz első embere az egyetlen, akinek ha csak egy ponttal is, de nőtt a népszerűségi mutatója.

A Magyar Nemzet arról is, hogy még mindig nem került pont a nyáron hatalmas sajtókampánnyal beharangozott H1N1 vírusteszt ügyének végére. A Diagon Kft. terméke az ÁNTSZ vizsgálatán megbukott, az egészségügyben mégis alkalmazzák.

Az Index összeállítása alapján a hivatalos kiskereskedelmi ár feléért megvehetjük a háromeurós előállítási költségű, de több tízezer forintos piaci árú márkás parfümöket, ha a kínai piacon vagy az aluljáróban szerezzük be őket. Az ilyen kölnit esetleg egy közel- vagy távol-keleti, csúcstechnológiával felszerelt zugparfümgyár keverte saját receptúrából. Vagy abszolút eredeti, csak illegális csatornán érkezett. A hatóságok, a gyártók és a forgalmazók is harcolnak az illegális forrásból származó parfümök ellen, de azok piaca így is több milliárd forintot tehet ki, becslések szerint eléri a legális piac egyharmadát.

A Magyar Energia Hivatal a héten hozza nyilvánosságra az áprilistól érvényes egyetemes szolgáltatói földgázárakat, ezeket a szolgáltatók kérelmei alapján határozza meg. A Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők kétszámjegyű drágulást is elképzelhetőnek tartanak, év végéig pedig nem kizárt a további emelkedés.

A Világgazdaság arról cikkezik, hogy áprilisban hatályba lép a tisztességes eljárás védelméről szóló törvény, de nem érvényesülhet maradéktalanul, mert hiányzik a szükséges hatósági eljárásról szóló szabályozás. Az érdekelt nem tudja. hol jelentse, ha visszásságot tapasztal, különösen ha nincs bizodalma a rendőrségben, ügyészségben.