eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az alelnök is kilép az MDF-ből

Eötvös Mihály MDF-alelnök, a párt visszalépett salgótarjáni képviselőjelöltje a keddi nappal MDF-tagságát is megszünteti. A politikus ezt sajtótájékoztatón jelentette be, hozzátéve: Bokros Lajos európai parlamenti képviselő-jelöltségével rossz folyamatok indultak el az MDF-ben, és ezt a politikát már nem tudja felvállalni.

Eötvös Mihály keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: azért ismerteti döntése okait a nyilvánossággal, mert az ezzel kapcsolatban megjelent híradások - amelyek szerint azért lépett vissza a jelöltségtől, mert az országos listán nem került be az első tíz közé -, nem fedik a valóságot.

Mint hozzátette, szerinte az MDF legfeljebb hat mandátumot tud szerezni, ha átlépi a parlamenti küszöböt, ezért fontosnak tartotta volna, hogy az első hat helyre olyan MDF-es politikusok kerüljenek, akik már bizonyítottak a pártban, de nem ez történt.

Ismertette: korábban alelnökként arra kérte az országos választmányt, hogy az országos lista 20. helye után szerepeljen, és azt hitte, ebben az elnökség tagjai is követik majd, "a kitűnő eredményeket figyelembe véve". Nem ez történt, mint ahogy az az alapelv sem valósult meg, hogy aki egyéni körzetben nem méreti meg magát, az ne legyen benne az első tízben - tette hozzá.

Eötvös Mihály kitért arra, hogy Herényi Károly elnökhelyettes megyéjében az egyik jelölt mindössze 49 ajánlószelvényt gyűjtött, de a választmány megjutalmazta Herényi "kitűnő teljesítményét", és az országos lista második helyére tette. Somogyi Zoltán, a párt kampányfőnöke pedig szerinte "végig arról beszélt, hogy az MDF 10 százalék körüli eredményt fog elérni (...), eljutottunk ide, hogy Somogyi Zoltán jóvoltából a fél ország röhögött a Magyar Demokrata Fórum jelöltjein".

Kifogásolta, hogy a kampányfőnök "első menetben" a hatodik helyre került, míg az a Csapody Miklós, aki 20 éve a párt képviselője, és háromszor szerzett egyéni mandátumot, vagy Juhász Zoltán alelnök, aki 2006-ban 23 százalékot ért el egyéni jelöltként, nem került bejutó helyre.

Eötvös Mihály hangsúlyozta: nem voltak személyi ambíciói, de ezt a politikát, "amit sikerült megvalósítani", már nem tudja támogatni.

Mint mondta, hosszú idő után döntött, mert már Bokros Lajos EP-képviselő-jelöltségét sem támogatta, mint ahogy a kizárásokat, a feloszlatásokat és az SZDSZ-szel való együttműködést sem. A politikus sorra vette Csáky András kilépését, a frakció felbomlását, Katona Kálmán, Pettkó András, Hock Zoltán kizárását, szervezetek megszűnését, feloszlatását, Boross Péter kilépését, majd "a nyitás politikájának" meghirdetését.

Eötvös Mihály 1988-ban lépett be az MDF-be, 1990-től töltött be különböző tisztségeket helyi, illetve megyei szinten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×