Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Valószínűleg nem lesz listája az MDF-nek Nógrád megyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valószínűleg nem lesz listája az MDF-nek Nógrád megyében, mert az Országos Választási Iroda tájékoztató oldala szerint vasárnap este mindössze egy nógrádi képviselőjelölt neve mellett szerepel az indulhat címke.

Az Index.hu azt írta: az MDF szombati országos választmányán tárgyalt országos listák közül az egyiken még az első tíz között szerepelt a párt Nógrád megyei elnöke, Eötvös Mihály, aki azonban lekerült a végleges változatról.

Mint írják, ezután a salgótarjáni alpolgármester vasárnap bejelentette, hogy visszalép.

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya szombaton fogadta el az elnökség által előterjesztett országos választási listát. Ennek értelemében az MDF országos listáját Dávid Ibolya vezeti, őt követi Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán.

Az Országos Választási Iroda tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu-n az látható, hogy Eötvös Mihály neve mellett a nem indulhat meghatározás szerepel, és ugyanez a helyzet egy másik képviselőjelölttel is. Így a honlap adatai szerint mindössze egy MDF képviselőjelölt kapott zöld utat vasárnap estig Nógrád megyében.

A honlap szerint eddig 87 képviselőjelölt, ebből 65 tisztán MDF-es képviselőjelölt kapott indulási engedélyt az országban. Az adatok szerint az MDF-nek eddig öt önálló területi listája van.

A területi listákat március 22-én, hétfő délután négy óráig jelenthetik be a pártok.

Országos listát azok a pártok állíthatnak, amelyek 7 területi listát tudtak állítani. Az országos lista bejelentésének határideje március 23., 16 óra.

Az országban húsz területi választókerület van (a 19 megye és a főváros), ezekben listát csak pártok állíthatnak. Listaállításra az a párt jogosult, amelyik az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.