eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tölgyessy: Gyurcsány a szektájának akart bizonyítani, hogy jobb mint Mesterházy

Tölgyessy Péter úgy véli, mindenképpen a Fidesz lesz a választások nyertese, ám a kétharmados győzelem kérdése még nem dőlt el. A politológus a Hír Televízió Péntek8 című műsorában beszélt Gyurcsány Ferenc értékelőjéről is, amivel a bukott miniszterelnök a "szektája tagjait akarta megszólítani" és bebizonyítani, jobb mint Mesterházy Attila.

Úgy tűnik mindenképpen a Fidesz lesz a következő választások nyertese, mivel legalább 50-60 egyéni körzetet kéne elveszíteni, hogy győzelem kicsússzon a kezei közül - mondta el Tölgyessy.

A politológus szerint a kétharmados győzelem kérdése még nem dőlt el, de véleménye szerint nagyon nehéz lesz ezt megszereznie, mivel a bizonytalanok közül már nem biztos, hogy nagyon sok szavazót el tud hozni a legnagyobb ellenzéki párt. Tölgyessy úgy látja az MDF és az LMP csak a baloldaltól vehet el szavazatokat, ami nagyon megnehezíti a szocialisták dolgát. A jobboldalon a Fidesz mindent megtesz a szétszavazás ellen, amit jól mutatnak a párt üzenetei - tette hozzá.

A szakértő a HírTV műsorában kijelentette az MSZP-nek nincs esélye az egyharmad megszerzésére és tovább folyik a versenyfutásuk a Jobbikkal a második helyért. Véleménye szerint a nyugati demokráciákban nincs példa olyan összeomlásra, ami a szocialistáknál történt az elmúlt négy évben, hogy 43 százalékról 20 százalék körülire essen le. A Fidesznek nagyon nagy a felelőssége és emellett nagyon nehéz feladat előtt áll - véli Tölgyessy. A politológus szerint a legnagyobb ellenzéki párt készíti elő a közvéleményt a jövőbeli problémákra.

Megszorítás van, ám ez sokan nem akarják hallani. Az egész rendszert tagadják - folytatta. Tölgyessy úgy fogalmazott, a Jobbik ott a legerősebb, ahol a magyar kapitalizmus a legrosszabb arcát mutatja. A Jobbik a fiatalok pártja, mert ez a generáció nem hisz a mostani kapitalizmusban - hangsúlyozta. A politológus felhívta arra a figyelmet, hogy a Jobbik turbulens párt lehet, összeveszhetnek a vezetői is. Úgy véli, a harag és az agresszió válaszai érdeklik őket, ami rossz válasz. Hozzátette: amíg a bajok meglesznek, fennmaradhat a párt is.

Tölgyessy azt mondta, a bajok oka éppen az, hogy a két nagy párt háborúzott egymással, hol az egyik, hol a másik nyert egy hajszállal. Úgy véli, egy egészségesebb pártrendszer jöhet létre azáltal, hogy a Jobbik kiütötte a nyeregből az MSZP-t. A Jobbik célja a főhatalom megszerzése. Ha ebből engedne, akkor visszacsúsznának. "Megváltást ígérnek, amit félig nem lehet" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc pénteki beszédéről kifejtette, a volt miniszterelnök csak meg akarta mutatni, hogy ő az egyetlen legény a gáton, aki érzelmeket tud még kiváltani. Az MSZP törzsközönségét akarta megnyerni, hogy megjelenhessen a "hős", akinek célja, küldetése van. Gyurcsány meg akarja menteni a szocialista pártot. "A baloldali szíveket megdobogtatta, hiszen folyamatosan szólt a taps" - mondta Tölgyessy. Úgy véli, Gyurcsány nem arra játszik, hogy megnyerje a választást, csupán be akarta mutatni, hogy itt van, párttámogatás nélkül is, és hogy jobb mint Mesterházy. A politológus szerint Gyurcsány vissza akar térni 2-3 év múlva, ám a szocialista párt más irányba halad.

Gyurcsány a szektája tagjait szólította meg: egyre biztosabb abban, hogy neki van igaza. Harcolni akar. "Jó lenne, ha új baloldal lenne, de nem gyurcsányi" - fogalmazott a Péntek8 műsorában a politológus, aki hozzátette: ki kell törni az állóháborúból.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×