eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magát lőtte le a rabló az Erste Bank székházában - képekkel

Súlyosan megsérült az a 29 éves budapesti férfi, aki megpróbálta kirabolni a XIII. kerületi Népfürdő utcában az Erste Bankot pénteken délután.

A férfi dulakodott a biztonsági őrrel, és amikor kilátástalannak ítélte a helyzetét, maga ellen fordította a fegyverét. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Tafferner Éva közölte: a baseballsapkát viselő férfi 13 óra 20 perckor lépett a bankfiókba. Furcsa viselkedése feltűnt a bank biztonsági őrének, aki megpróbálta rácsukni az ügyféltér ajtaját, hogy megakadályozza bejutását. A férfi ekkor vette elő 9 milliméteres lőfegyverét és az arcára húzott egy maszkot. Dulakodni kezdtek, és a fegyver többször elsült - tette hozzá.

Mint mondta, amikor a rabló látta, hogy kilátástalan a helyzete, maga ellen fordította a fegyverét. Meglőtte magát és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A dulakodás közben a biztonsági őr nem sérült meg. Az ügyféltérben a rablás idején tartózkodó négy ügyfél sem sérült meg, egy banki alkalmazottat orvosi ellátásban részesültek, az ő lábán felületi sérülés keletkezett.

Az elkövető egy 29 éves budapesti férfi volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×