eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Milyen eséllyel indulnak a választáson a független jelöltek?

Az Országos Választási Iroda adatai szerint tizenhárom független jelölt indul az április 11-i országgyűlési képviselőválasztáson. Kérdés, milyen esélyekkel?

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a függetlenség inkább hátrány, mintsem előny, hiszen a választók többsége nem egyéni jelöltekre, hanem pártokra szavaz az áprilisi parlamenti választásokon. Az őszi önkormányzati választáson azonban már előny lehet a pártoktól való távolságtartás - fűzte hozzá Böszörményi Nagy Gergely.

A móri Kelemen Levente jó példa a független országgyűlési képviselőjelöltekre: évek óta nagy aránnyal megválasztott önkormányzati képviselő, aki úgy gondolja, függetlenként azért lehet esélye a parlamenti pozíció megszerzésére, mert a pártok csak egymással foglalkoznak, és nem a választókkal.

Mindenesetre rövidebb idő alatt sokkal több ajánlószelvényt tudott összegyűjteni, mint néhány országosan ismert politikus.

A móri Kelemen Leventén kívül független jelöltként indul az országgyűlési képviselőválasztáson Budapest XVII. kerületében Kovács István, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben Horváth Aladár, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon Tóth János, Hevesen Gönczi Mihály, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban Czuczi Mihály és Karcagon Léderer Károlyné, a Pest megyei Vácott Bethlen Farkas, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíregyházán Marsó Tamásné, Tiszavasváriban Rozgonyi Attila, Baktalórántházán Balogh Gyula és Orosz Mihály, a zalai Lentiben pedig Nógrádi László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×