Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Milyen eséllyel indulnak a választáson a független jelöltek?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országos Választási Iroda adatai szerint tizenhárom független jelölt indul az április 11-i országgyűlési képviselőválasztáson. Kérdés, milyen esélyekkel?

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a függetlenség inkább hátrány, mintsem előny, hiszen a választók többsége nem egyéni jelöltekre, hanem pártokra szavaz az áprilisi parlamenti választásokon. Az őszi önkormányzati választáson azonban már előny lehet a pártoktól való távolságtartás - fűzte hozzá Böszörményi Nagy Gergely.

A móri Kelemen Levente jó példa a független országgyűlési képviselőjelöltekre: évek óta nagy aránnyal megválasztott önkormányzati képviselő, aki úgy gondolja, függetlenként azért lehet esélye a parlamenti pozíció megszerzésére, mert a pártok csak egymással foglalkoznak, és nem a választókkal.

Mindenesetre rövidebb idő alatt sokkal több ajánlószelvényt tudott összegyűjteni, mint néhány országosan ismert politikus.

A móri Kelemen Leventén kívül független jelöltként indul az országgyűlési képviselőválasztáson Budapest XVII. kerületében Kovács István, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben Horváth Aladár, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon Tóth János, Hevesen Gönczi Mihály, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban Czuczi Mihály és Karcagon Léderer Károlyné, a Pest megyei Vácott Bethlen Farkas, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíregyházán Marsó Tamásné, Tiszavasváriban Rozgonyi Attila, Baktalórántházán Balogh Gyula és Orosz Mihály, a zalai Lentiben pedig Nógrádi László.