Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy három időpontot javasol Orbánnak a vitára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mesterházy Attila azt javasolja Orbán Viktornak, hogy április 6-án, 7-én vagy 8-án tartsák meg a miniszterelnök-jelölti vitát.

A szocialista kormányfőjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, ezeken a napokon bármilyen időpontban rendelkezésre áll, hogy a Fidesz elnökével megbeszéljék az ország dolgait, ki hogyan ítéli meg az elmúlt nyolc évet és ki mit tenne az ország sikere érdekében.

Hozzátette: ha Orbán Viktor nem vállalja a vitát és "megfutamodik", akkor nem őket, hanem a választókat veszi semmibe. Mesterházy Attila azt kérte a Fidesz vezetőjétől, vállalja a vitát, és ezzel adjon lehetőséget a választóknak arra, hogy eldöntsék, kit választanak szívesebben április 11-én.

Hangsúlyozta: arra számít, hogy Orbán Viktor igent mond a kezdeményezésére.
Mesterházy Attila azokra a fideszes felvetésekre, miszerint nem tudni, melyik párt a második erő, kijelentette: a Fidesz csak az MSZP-vel vitázhat, a Jobbikkal nem, mert partnereknek nincs értelme vitatkozniuk.

A szocialista politikus közölte: a miniszterelnök-jelölti vitáknak hagyománya van Magyarországon, és 1998-ban még Orbán Viktor is határozottan, szenvedélyesen érvelt amellett, hogy szükség van ilyen polémiára. Mesterházy Attila kérdésre azt mondta, hogy a Jobbikkal nem látja értelmét a vitának, mert az nem demokratikus párt, és amit képvisel, ellentétes a nemzet érdekeivel.

A Magyar Demokratikus Charta pénteki rendezvényéről - amelyen Gyurcsány Ferenc tart beszédet - azt mondta, jó hír, hogy egyre több civil szervezet gondolja úgy, hogy a demokratikus értékek védelme érdekében az MSZP mellé áll, és támogatja a párt kampányát.

Mesterházy Attila véleménye szerint a charta rendezvénye segíthet meggyőzni a bizonytalan szavazókat arról, hogy az MSZP-t válasszák. Arról, hogy az őszödi beszédet CD-n lehet majd kapni a rendezvényen, közölte: a civil szervezet maga dönti el, hogy milyen anyagokat készít az eseményhez kapcsolódóan.

Mesterházy Attila jelezte: az őszödi beszéd tartalmilag arról szól, hogy változtatni kell az addigi gyakorlaton. Hozzátette: olyan politikai kultúrában hisz, amelyben a politikusok őszintén merik vállalni a véleményüket, egyenesen fogalmaznak, és ha kell, elismerik a hibáikat.