eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szombaton ül össze az MDF országos választmánya

Szombaton ül össze az MDF országos választmánya, amely dönthet a párt budapesti és területi listájáról - közölte a testület elnöke.

Makay Zsolt hozzátette: az MDF országos listájáról a párt elnöksége dönt majd, és utána szavaz arról az országos választmány. Ahhoz, hogy az országos listát a választmány elfogadja, a jelenlévő tagok ötven százalékának plusz egy főnek az igen szavazata szükséges - magyarázta.

Makay Zsolt közölte: az országos választmány múlt vasárnapi rendkívüli ülésén döntött a 19 megye területi listájáról.

A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy lázadáshoz közeli helyzet alakult ki az MDF országos választmányának múlt hét vasárnapi, rendkívüli ülésén. A lap szerint Karikó Balázs komáromi küldött arról beszélt, hogy Dávid Ibolya pártelnök legfeljebb az országos lista huszadik helyén kaphatna helyet.

A lapban olvasható, hogy az elégedetlenkedők tervei között szerepel, hogy ha nem sikerül budapesti listát állítania az MDF-nek, akkor az azt követő országos választmányi ülésen, e hét szombaton, megpróbálják kikényszeríteni, hogy Dávid Ibolya, Herényi Károly elnökhelyettes, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Debreczeni József budapesti képviselőjelölt ne szerepelhessen az országos lista biztos befutó helyein.

Az MTI szerdán az országos választmány egyik tagjától úgy értesült: a múlt vasárnapi választmányi ülésen általános elégedetlenséget fogalmazott meg a jelen lévő tagok többsége.

Makay Zsolt a Magyar Nemzetben írtakra azt válaszolta: sem Herényi Károly, sem pedig az ő neve nem merült fel ilyen formában a választmányi ülésen. Hozzátette azonban: egy demokratikus pártban a párt bármely vezetőjével szemben lehetnek kritikai megjegyzések.

A választmányi elnök hangsúlyozta: az MDF tud majd budapesti listát állítani. Mint mondta, Csapody Miklós országgyűlési képviselőn, illetve Debreczeni Józsefen kívül már Herényi Károly és Pusztai Erzsébet pártigazgató is összegyűjtötte a szükséges számú ajánlószelvényt a fővárosban.

Az MTI kérdésére közölte: arról még nem tárgyaltak, kik szerepeljenek az MDF budapesti listáján.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×