eur:
394.64
usd:
370.74
bux:
66509.87
2024. április 16. kedd Csongor

Bajnai: Magyarország elkötelezett Horvátország mielőbbi uniós tagsága mellett

Magyarország elkötelezett amellett, hogy a délkelet-európai térség országai közeledjenek az Európai Unióhoz, és Horvátország mielőbb a közösség tagja lehessen - erősítette meg Bajnai Gordon miniszterelnök, amikor Ivo Josipovic horvát államfővel találkozott kedden Budapesten.

A találkozón Bajnai Gordon hangsúlyozta: Horvátország kiemelt stratégiai partnere Magyarországnak, a két ország kapcsolata problémamentes, a térségben példa- és modellértékű.

A felek megbeszélésükön kétoldalú - egyebek között energetikai és infrastrukturális - kérdéseket érintettek, de szó volt a 2011-es magyar soros EU-elnökségből fakadó, illetve a horvát csatlakozási folyamatot érintő témákról is - ismerteti a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×