eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Éles fordulatot vesz a választási kampány hétfőtől

Hétfőtől - a Fidesz nagygyűlése és az MSZP ünnepi rendezvénye után - új szakaszba lép a választási kampány. Szűk egy hónappal a parlamenti voksolás előtt várhatóan intenzívebb lesz a közterületi jelenlét, a pártok pedig a legdrágább, és leghatékonyabbnak tartott televíziós hirdetéseket is bevetik.

A legnagyobb ellenzéki párt már korábban közölte, hogy a hétfői esemény lesz a kampánynyitó rendezvényük, attól kezdve intenzívebbé válik a Fidesz választási felkészülése. Ennek része, hogy a párt választmánya már pénteken döntött az országos és a megyei listákról.

15-e után új óriásplakátok jelennek majd meg az utcákon, indulnak a rádiós és televíziós hirdetések, intenzív telefonos kampányt folytat majd a párt, az aktivisták pedig állítólag újra felkeresik majd a Fidesz szimpatizánsait.

Bár a párt elnöke egyre több rendezvényen jelenik meg és mond beszédet, információk szerint a kampánystratégia az lesz, hogy Orbán Viktor csak a választások előtti héten szerepel majd aktívan a nyilvánosság előtt. Állítólag televíziós vitát sem vállal az első forduló előtt.

Komoly szerep Gyurcsánynak

Hasonlóan intenzív kampányt tervez a választásokig hátralévő szűk egy hónapban az MSZP is. A szocialista párt rádiós és televíziós reklámjai már most is hallhatók, láthatók, ezekkel egészen a választás előtti napig találkozhatnak a választók.

Az MSZP viszont nem március 15-ét, hanem 19-t tartja vízválasztónak - az a listaállítás határideje, és a párt szóvivője szerint azután lehet majd arra következtetni, hány párt kerülhet be a parlamentbe. Budai Bernadett azt mondta, a saját szavazóikon kívül minden olyan szociáldemokratát és demokratát meg akarnak szólítani, akik politikai értelemben "árván maradtak".

Új óriásplakátok kerülnek ki az utcákra a következő napokban. Ezeken nem a helyi jelölteket, hanem a miniszterelnök-jelöltet és a párt központi üzeneteit tüntetik majd fel. Az utolsó napokra még szórólapokat is nyomtatnak, immár a helyi jelöltek fotóival. Az MSZP kampányának középpontjában Mesterházy Attila kormányfőjelölt lesz, de - ahogy eddig is - a mozgósításban ugyancsak nagy szerepet szánnak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek.Négyezer fórum

A Jobbik nem változtat a stratégiáján a következő hetekben: a kampány gerincét ugyanúgy a lakossági fórumok képezik majd. Ebből mindösszesen négyezret tervezett a párt, úgy, hogy a legkisebb településekre is el akarnak jutni.

A párt sajtófőnöke elmondta, a rendelkezésre álló pénz tekintetében az utolsó helyen kullognak, így csak néhány száz óriásplakátot tudnak kihelyezni. Az elektronikus médiában sem tudnak hangsúlyosan megjelenni: csak néhány rádió és tévéreklámra futja majd - mondta az InfoRádiónak Novák Előd sajtófőnök.

A Jobbik új kampánytémaként akarja hangsúlyozni, hogy az MSZP bizonyos választókerületekben a Fidesz javára léphet majd vissza annak érdekében, hogy ne a Jobbik jelöltje győzzön. A Jobbik főként ezekben a körzetekben akar többet kampányolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×