eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Demszky: Antal Attila alaptalan vádjait személyes okok motiválják

Antal Attila négy témában nyilatkozott a személyemről, mindegyik valótlanságon alapul - olvasható Demszky Gábor szombati közleményében. A főpolgármester a személyével kapcsoltban tett állítások miatt jogi lépéseket tesz.

Antal Attilát a botrányos busztender után, amikor a fiát alkalmazó céggel kívánt milliárdos szerződést kötni, felszólítottam, hogy mondjon le vezérigazgatói megbízásáról. Ezt, úgy tűnik, azóta sem bocsátotta meg nekem, ezért a részben ellene folytatott nyomozás során megpróbál alaptalan vádakkal illetni - olvasható Demszky Gábor szombati közleményében .

Antal Attila négy témában nyilatkozott a személyemről, mindegyik valótlanságon alapul - írja a főpolgármester:

Adalékanyag:
2007-ben Antal Attila egy takarékossági csomaggal jelentkezett a Főváros vezetésénél. Ebben olyan tételek volt, mint a buszvezetők teájába szükséges citromlé olcsóbb beszerzése és hasonlók. Ezeket olyan pótcselekvésnek tartottam, amivel nem lehet érdemi megtakarítás elérni. Ezzel párhuzamosan jelezték nekem BKV-s körökből, hogy Antal Attila úgy kíván takarékoskodni az üzemanyag-költségekkel, hogy egy bizonyos, korábban alkalmazott adalékanyagot, aminek jó hatása van a motor élettartamára, nem kíván beszereztetni.

Azt mondták, hogy ez a néhány millió forintos spórolás sokkal nagyobb kárt okoz, mert e nélkül hamarabb tönkremegy a motor. Mivel ez már nem az első eset volt, amikor úgy ítéltem meg, hogy a vezérigazgató által felsorolt költségcsökkentő intézkedések legfeljebb látszatspórolásnak nevezhetők, felhívtam a figyelmét, hogy nem az a cél, hogy a főkönyvek kedvéért rövid időre leszorítsa a kiadásokat, de később sokszor többet kelljen költeni.

Példaként felhoztam az adalékanyag ügyét, kérve, hogy vizsgáltassa be azt, és ha hatékony, ne ilyesmin spóroljon. Mára beigazolódott, hogy Antal Attila takarékossági csomagja nem megtakarítást, hanem tetemes többletkiadást jelentett a BKV-nak, hiszen jórészt a számlák kifizetésének későbbre halasztását jelentette.

Horváth Éva munkája:
Horváth Éva DBR-nél végzett munkájával valóban elégedetlen voltam, de nem csak én, hanem az újságírók is. Nem sajtóreferensként tevékenykedett, hanem egyfajta önjelölt komisszárként, aki nem tekintette főnökének a DBR akkori vezetőjét. Ezt - ahogy a vizsgálóbizottság előtt is elmondtam - valóban jeleztem Antal Attilának.

Sawyer Miller:
Nem a Sawyer Miller Group, hanem annak vezetője dolgozott a 16 és 12 évvel ezelőtti kampányomban, később elváltunk egymástól, az előző két kampányomban már nem vett részt. A 4-es metró tájékoztatási feladatait nyílt közbeszerzési pályázaton nyerték a legolcsóbb ajánlattal, jóval Antal Attila ideje előtt. Antal Attilának annyit mondtam velük kapcsolatban, hogy elégedett vagyok a munkájukkal, de a BKV kommunikációs tevékenységéről ezt már nem tudom elmondani. Nem kértem, hogy ők vegyék át a BKV kommunikációját, és ez nem is történt meg.

Metró kivitelezői struktúra:

A 4-es metró kivitelezői struktúrájáról nem én döntöttem, hanem hosszas vizsgálatok után a Fővárosi Közgyűlés és a társfinanszírozó Magyar Állam még 1997-98-ban. Azért döntöttünk úgy, hogy ne adjuk oda egyetlen fővállalkozónk az egész beruházást, hanem szedjük szét több alprojektre, mert a megvalósíthatósági tanulmány és az Európai Beruházási Bank is ezt javasolta. Ezt utólag is jó döntésnek tartom. Amikor például a Gellért téren vagy Fővám téren vitában álltunk a kivitelezővel és megállt a munka, az nem érintette az egész beruházást, máshol folytatódhatott az építkezés.

Antal Attila ellen a személyemmel kapcsoltban tett valótlan állításai miatt megteszem a szükséges jogi lépéseket - áll Demszky Gábor közleményében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×