eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Pokorni Zoltán vezeti a Fidesz-KDNP fővárosi területi listáját

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke vezeti a Fidesz-KDNP fővárosi választási listáját. A Fidesz elnökségének másik hat tagja - köztük Orbán Viktor pártelnök - egy-egy megyei listát vezet.

A Fidesz-KDNP választási listáiról pénteken döntött a Fidesz országos választmánya.

Az országos lista első húsz helyén Orbán Viktor után Schmitt Pál, Horváth János, Wittner Mária, Semjén Zsolt, Kövér László, Navracsics Tibor, Lezsák Sándor, Jakab István, Szatmáry Kristóf, Turi-Kovács Béla, Farkas Flórián, Ágh Péter, Pelczné Gáll Ildikó, Varga Mihály, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Harrach Péter, Tarlós István és Kubatov Gábor szerepel.

Az ellenzéki pártszövetség azonban - számítva egy esetleges, nagyarányú egyéni választókerületi győzelemre - prominens tagjait a megyei listák biztos befutó helyein is szerepelteti.

Orbán Viktor a Fejér megyei, Kövér László választmányi elnök a Zala megyei, Pelczné Gáll Ildikó alelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Varga Mihály alelnök a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Kósa Lajos alelnök a Hajdú-Bihar megyei, Navracsics Tibor frakcióvezető pedig a Veszprém megyei lista első helyén szerepel, így garantált a bejutásuk a parlamentbe. Közülük többen egyébként egyéni jelöltként is elindulnak.

Szijjártó Péter stábfőnök, aki sem egyéniben nem indul, sem az országos lista első húsz helyén nem szerepel, a Borkai Zsolt győri polgármester vezette Győr-Moson-Sopron megyei lista harmadik helyét foglalja el, így az ő bejutása is biztosra vehető.

Az egyéniben nem induló, ismert politikusok közül a budapesti listán szerepeltetik Tarlós Istvánt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjét, Németh Zsoltot, a külügyi bizottság elnökét, Kubatov Gábor pártigazgatót, Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét és Pesti Imre egészségpolitikust.

Újonc lehet a KDNP-frakcióban a budapesti listáról Bagdy Gábor, a kereszténydemokraták fővárosi képviselőcsoportjának vezetője, valamint Vejkei Imre alkotmányjogász a Tolna megyei listáról.

A Baranya megyei listát Bánki Erik, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke, a Bács-Kiskun megyeit pedig Semjén Zsolt KDNP-elnök vezeti. Utóbbin indul az 5. helyen Matolcsy György volt gazdasági miniszter.

A Békés megyei lista élén Domokos László áll.

A borsodi lista elején szerepel Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke, Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója és Iván László, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke is.

A Csongrád megyei listát az egyéniben is induló Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere vezeti. E lista utolsó helyén szerepel Deutsch Tamás EP-képviselő, aki sem egyéniben nem indul, sem az országos lista első húsz helyén nem szerepel. Így várhatóan nem lesz tagja az új Országgyűlésnek.

Az Orbán Viktor vezette Fejér megyei lista elején Horváth János, az Országgyűlés korelnöke, Mikola István volt egészségügyi miniszter és Cser-Palkovics András helyettes szóvivő szerepel még.

A "meglepetésjelöltnek" számító Pálffy István televíziós műsorvezető a Hajdú-Bihar megyei lista 8. helyét foglalja el.

A hevesi listát Demeter Ervin, a nemzetbiztonsági bizottság tagja vezeti, és itt szerepeltetik Nyitrai Zsolt operatív igazgatót is.

Bencsik Tamás, Tatabánya polgármestere az első, Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere pedig a harmadik helyen indul a Komárom-Esztergom megyei listán.

Nógrádban Becsó Zsolt, Pest megyében Harrach Péter, Somogyban Gelencsér Attila, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Seszták Oszkár áll a lista élén. Utóbbi lista második helyén szerepel Jakab István, a Magosz elnöke.

A Tolna megyei listát Potápi Árpád vezeti, Hirt Ferenc pedig a 4. helyén szerepel ennek a névsornak, azaz várhatóan ismét lesz mozgássérült tagja a parlamentnek.

Vas megyében Kovács Ferenc vezeti a listát, és itt szerepel Ágh Péter, a Fidelitas elnöke is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×