eur:
393.47
usd:
368.12
bux:
65986.87
2024. április 24. szerda György

Teret nyert a Jobbik - lapszemle

Teret nyert a Jobbik - írja a Népszabadság. Kérdéses az MDF-lista? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. Több százmilliót fizethet a MeH a Red Bull helyett - olvasható az Indexen.

Teret nyert a Jobbik - írja a Népszabadság. A Szonda Ipsos szerint megduplázta táborát a párt az idei évben, jelenleg a választásra jogosultak tíz százaléka, nagyjából 800 ezer ember sorakozik fel a Jobbik mögött. Mivel az MSZP támogatottsága az utóbbi hónapokban eleinte stagnált, majd gyengült, a kért párt táborának nagysága nagyon közel van egymáshoz. A Fidesznek jókora előnye van, jelenleg a népesség 35 százalékának, mintegy 2,8 millió embernek a szavazatára számíthat.

Kérdéses az MDF-lista? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. A lap szerint sokkal rosszabbul áll az MDF ajánlószelvény-gyűjtése, mint ahogy azt a párt prominensei megpróbálják beállítani. A 14 tisztán MDF-es fővárosi induló közül nyolcan még a szükséges ajánlások harmadát sem tudták begyűjteni, és mindössze kettő aspiráns van, akinek már csak száz körüli vagy annál valamivel kevesebb cédulát kell begyűjtenie.

Több száz milliót fizethet a MeH a Red Bull helyett - írja az index.hu. Utólag kell befizetnie a Miniszterelnöki Hivatalnak tavaly augusztus 20-i Red Bull Air Race közterület-használati díját a főváros kasszájába. A MeH ingyen adta át a szervező cégnek a Duna-partot, sőt azt is megengedte, hogy a világörökség részét képező területre óriásreklámokat tegyen ki, holott ezt tiltja a címet osztó UNESCO.

Tovább zuhanó fogyasztásról ír a Napi Gazdaság. Kína gazdasága ismét dübörögni látszik, a német import a beszállítók szempontjából jól alakult. Más országokban is mozdul már valami, de szakértők szerint a magyar gazdaságban negatív kockázatokkal kell számolni.

Keletre menne a posta - írja a Világgazdaság. Még a 2013-as teljes hazai postai liberalizációig meghatározó regionális szereplővé szeretne válni a Magyar Posta (MP) Zrt. Jelenleg is folyik a munka a cégnél, hogy minél előbb megjelenhessenek egyes szolgáltatásaikkal a kelet-közép-európai piacokon, például Romániában, Ukrajnában.

A penzcentrum.hu mai írásából kiderül a titok, hová folyik el a rengeteg pénz. Hó végére valahogy mindig elfogy a pénze? Múlt héten vett fel pénzt, de már megint üres a pénztárcája? Kéne valamit tenni a spórolás érdekében, de lusta a pénzügyekkel foglalkozni? Ha legalább két kérdésre igen a válasz, a Pénzcentrum cikke mindenképp Önnek szól!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×