eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az SZDSZ által állított jelöltek továbbra is az MDF-SZDSZ számára gyűjtik az ajánlószelvényeket

Az SZDSZ által állított jelöltek számára továbbra is MDF-SZDSZ néven gyűjtik az ajánlószelvényeket - közölte szerdán a párt sajtófőnöke. Hanga László hozzátette, hogy tudomásuk szerint ennek ellenére a listaállításhoz szükséges számú, tehát minimálisan nyolc MDF-es jelölt önállóan is össze fogja gyűjteni a szükséges számú ajánlószelvényt a fővárosban.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke korábban állásfoglalást kért az Országos Választási Bizottságtól (OVB), mert - mint írta - az ajánlószelvények gyűjtésénél többször előfordul, hogy a választópolgárok az ajánlószelvényen pontatlanul jelölik meg a jelölt vagy a jelölőszervezet elnevezését.

"Több esetben találkoztunk olyan kitöltéssel, hogy a választópolgár - abból kiindulva, hogy az adott jelölőszervezet több helyen, bizonyos egyéni körzetekben más párttal állít közös jelöltet - olyan körzetben is ráírja a másik jelölőszervezet elnevezését (például MDF-SZDSZ), ahol nincs közös jelölés. Az is több esetben fordul elő, hogy a jelölőszervezet neve mögött feltüntetik a miniszterelnök-jelölt nevét is (például MDF-Bokros Lajos)" - írta a pártelnök.

A pártelnök ezért fontosnak tartja annak tisztázását: elfogadható-e az olyan ajánlószelvény, amelyen a választópolgár, saját kezűleg szignálva, javítja az ajánlószelvényt (például úgy, hogy a feleslegesen vagy tévesen feltüntetett szövegrészt le- vagy áthúzza, vagy a tényleges egyéni képviselőjelölt nevét feltünteti).

Közölte, arra is kíváncsi, elfogadható-e az olyan ajánlás, ahol bár az eredetileg közösen jelölt személye nem változik, de a közösen jelölő szervezetek közötti megállapodás alapján az adott képviselőjelölt esetében csak az egyik jelölőszervezet marad meg jelölőszervezetként, és a választópolgár saját kezűleg, javítását aláírásával is igazolva, átjavítja az ajánlószelvényt.

Az MDF elnöke annak tisztázását is kérte az OVB-től, hogy szükségtelen-e az ajánlószelvény javítása akkor, ha két jelölőszervezetet tartalmaz, miközben nincs közös jelölés, ugyanis a szelvény már tartalmazza az igazi, a tényleges jelölőszervezet és képviselőjelölt nevét is és (a szükségtelenül feltüntetett szövegrészek figyelmen kívül hagyásával) egyértelműen megállapítható, hogy a polgár melyik szervezetet kívánta támogatni.

Az OVB tagjai hétfőn úgy döntöttek, a testület egy későbbi ülésén visszatérnek a pártelnök beadványára.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×